Annons:

Succé för ny utbildning i Hultsfred – alla har erbjudits jobb

Tio personer har genomgått den nya bussförarutbildningen – och alla erbjuds jobb. Foto: Hultsfreds kommun

Succé för ny utbildning i Hultsfred – alla har erbjudits jobb

Hultsfreds bussförarutbildning blev en enorm framgång. Samtliga tio elever som genomgått den 25 veckor långa utbildningen har erbjudits jobb. Redan nu planeras för en ny utbildning med start i januari 2018.

Annons:

– Vi vet att behovet av bussförare i regionen är fortsatt stort och att möjligheten till jobb efter avslutad utbildning är mycket god. Det visar inte minst vår första utbildningsomgång, säger Aina Kalle, rektor på Hultsfreds vuxenutbildning, till Hultsfreds kommuns hemsida.

Utbildningen är framtagen i samverkan med de regionala bussbolagen, utifrån Skolverkets kursplaner.

– Bussförare är ett yrke där man måste kunna allt från konflikthantering till trafikregler. Den här utbildningen är bred och vi vet nu att den gör våra elever attraktiva på arbetsmarknaden, säger Rickard Hermansson, verksamhetschef på SYAB.

"Genererar jobb"

Utbildningen är ett samarbete mellan Hultsfreds vuxenutbildning, Vimmerby lärcenter och vuxenutbildningen i Västervik samt KLT, näringslivet, SYAB och Hultsfreds kommun.

– Det här är en bra och givande utbildning som generar jobb, med väldigt bra och kompetenta lärare, säger Johan Lindborg, elev på utbildningen.

I utbildningen varvas arbetsplatsförlagt lärande på de lokala bussbolagen med teori och praktik på Hultsfreds flygplats. Nästa omgång väntas gå igång i januari 2018. 

– Mångfald ser vi som en styrka, så även nästa omgång ser vi gärna sökande med olika bakgrund och inte minst vore det roligt med fler kvinnliga sökande, säger Aina Kalle.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt