Annons:

LOKALT FÖRETAG RISKERAR BÖTER EFTER SVÅRA OLYCKAN

Ett lokalt företag får nu krav på sig efter en svår olycka. Foto: MostPhotos

LOKALT FÖRETAG RISKERAR BÖTER EFTER SVÅRA OLYCKAN

Det var i maj som en mycket allvarlig arbetsplatsolycka inträffade i Vimmerby. En person klämdes fast i en saltbil. Nu riskerar ett lokalt företag böter. 

Annons:

I maj i år skedde en mycket svår olycka i Västervik. En man fastnade i ett saltkar i en saltbil på en arbetsplats i Vimmerby. Mannen skulle rengöra fordonet och var fast under lång tid. 

Mannen vårdades på intensiven på Universitetssjukhuset i Linköping i flera dagar innan läget stabiliserades för honom. 

I slutet av maj genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion hos det lokala företaget. Nu har myndigheten kommit med ett inspektionsmeddelande där man redovisar de brister som uppdagades och de krav som man nu ställer. 

Ställer krav

Kravet på företaget är att man ska undersöka och riskbedöma sin användning av aktuell arbetsutrustning i verksamheten för att säkerställa att den är lämplig för det arbete som ska utföras. De riskmoment som föreligger på grund av användningen av arbetsutrustningen ska också undersökas och bedömas. 

"Åtgärder som inte genomförs omedelbart ska in i en skriftlig handlingsplan. I planen ska anges när åtgärderna ska vara genomförda och vem som ska se till att de genomförs", skriver Arbetsmiljöverket. 

Det lokala företaget ska också anlita företagshälsovård eller motsvarande sakkunnig hjälp utifrån som stod när de ovan nämnda kraven åtgärdas. 

Om inte företaget åtgärdar bristerna och riskerna kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud. Senast den 27 oktober ska företaget ha åtgärdat bristerna eller åtminstone ha en plan för när bristerna är åtgärdade.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt