Annons:

Piller kan ersätta träning – drömmen för den som inte vill träna

Ett första träningspiller som kan ersätta träning kan vara på gång.

Piller kan ersätta träning – drömmen för den som inte vill träna

Vill du kunna trycka i dig chips och se på film – utan att få dåligt samvete? Nu kan det första fungerande träningspillret vara på gång.

Annons:

Det handlar om amerikanska forskare som kan ha hittat det första fungerande "träningspillret". Det handlar om ett nytt läkemedel som bygger på de kemiska signaler som uppstår i musklerna när man tränar. Även om vi sitter helt stilla kan träningens alla goda effekter skapas. 

Forskaren Ron Evans och hans forskargrupp vid Salk institute i Kalinfornien säger att pillret är på gång. Möss har fått pillret – och de har orkat springa 50 procent längre utan träning.

– Ämnet fungerar som en genetisk strömbrytare, en switch, och muskeln och kroppen vet inte att det orsakats av ett läkemedel. Det verkar som om det orsakats av träning, säger Ron Evans, enligt Vetenskapsradion.

Bra på att bränna fett

Det som händer är att mössen blir superbra på att bränna fett, likt en vältränad maratonlöpare, och orkar därmed betydligt längre. 

– Det är inte identiskt med träning, men man får många av fördelarna. Mössen blev smalare, mår bättre och får till och med friskare hjärnor, fortsätter Evans.

Medlet är tänkt för människor som på grund av sjukdom eller rörelsehinder inte kan tränar. Att förebygga missbruk lär bli svårt. 

– Det är en utmaning, men det gäller alla läkemedel. De är bara till för de som verkligen behöver dem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt