Annons:

Teaterföreningen siktar på att starta Funkisgrupp inom kort:

Komedianterna tittar på att starta en ny Funkisgrupp. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Teaterföreningen siktar på att starta Funkisgrupp inom kort: "Känns bra"

Teatersällskapet Komedianterna har mycket på gång. Bland annat tittar man på att starta en Funkisgrupp under 2024.
– Det här passar in i det vi planerar, säger Anders Enqvist, projektledare på Komedianten.

Annons:

Det finns många visioner och idéer hos teaterföreningen Komedianterna i Vimmerby. En helt ny satsning är en ny Funkisgrupp för personer med funktionsvariationer. 

– Ingenting är hugget i sten eller klart, men vi har sådana visioner. Jag är inte pappa till det här, men det passar in i det vi planerar framåt. Exakt hur långt vi har kommit kan jag inte säga, men planen är att få igång lite funkisverksamhet kring vintern eller våren, säger Anders Enqvist. 

Hur föddes tankarna på det här?

– Det är många i samhället, framför allt unga, som behöver en meningsfull sysselsättning. Vi har fört samma diskussioner i Vimmerby föreningsliv tillsammans och vi hoppas kunna få in medel så det räcker för att bjuda på den här verksamheten. Visionen är att vidga vår verksamhet. Alla kan spela teater, sjunga eller dansa och därför vill vi göra ett försök till den här Funkisgruppen. 

"Känns jättebra"

Den här veckan har Komedianterna tagit del av Kulturlabbets erfarenhetsavdelning. Man har också haft ett möte med Erica Rinaldo kring att starta Vimmerbys första och enda teatergrupp för alla med funktionsvariationer i början av nästa år. 

– Maja har ju jobbat skitmycket med sådant här på Folkhögskolan och vi vill fortsätta med det här arbetet. Vår energi har kanaliserats via Maja tidigare, men nu när vi inte har den kanalen kvar måste vi gå vidare själva. Än så länge är allt väldigt löst, men visionen finns och det ska bli något bra för oss och för alla som vill vara med på våra aktiviteter. 

Hur känns det att göra den här satsningen?

– Det känns väldigt bra om vi kan bidra på något sätt och vi tycker att det är en bra satsning. Vi har mycket tankar, idéer och diskussioner nu. Det finns gott om människor och inte minst ungdomar i samhället, som inte vet vart de ska ta vägen. Kan vi ge dem ett alternativ till att vara ute på stan känns det jättebra. 

Anders Enqvist säger att man information kring Funkisgruppen kommer längre fram.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt