Annons:

Flera företag närvarade på AL:s arbetslivsmässa

Astrid Lingrens skola, med rektor Anna Ljungqvist i spetsen, arrangerade en arbetslivsmässa förra veckan. Foto: Jakob Karlsson

Flera företag närvarade på AL:s arbetslivsmässa

Förra veckan arrangerade Astrid Lindgrens skola en arbetslivsmässa. Skolans personal fick möjlighet att träffa flera lokala arbetsgivare för att diskutera eventuella samarbeten i framtiden.
– Syftet är att stärka barnen och att öka förståelsen för kopplingen mellan skola och arbetsliv, säger rektorn Anna Ljungqvist.

Annons:

Den senaste läroplanen har ett större fokus på det entreprenöriella lärandet. Skolorna ska bland annat ha kontakter med näringslivet.

– Det står i läroplanen att vi ska stärka barnens i deras tankar om framtiden.

Vimmerby kommun har en handlingsplan för den entreprenöriella lärandet. Den har AL-skolan kompletterat med en egen handlingsplan och i den ingår bland annat att arrangera en arbetslivsmässa där skolans personal får möjlighet att träffa lokala arbetsgivare.

Förra veckan fanns företag som Ljunghälls, Astrid Lindgrens Värld och Carlenskogs på plats på årets mässa.

– Det var inte så många företag som kom på vår mässa förra året, men det blev mycket samarbeten av det. Vi har haft företag som kommit hit och berättat om sin verksamhet och så har man skapat ett projekt av det. Förra året hade Carlenskogs en utställning om projektet som de gjorde tillsammans med eleverna.

Hur kan näringslivet hjälpa skolorna?

– De kan inspirera både lärarna och eleverna och så kan vi skapa idéer och projekt tillsammans. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt