Annons:

Ägaren efter senaste inbrottet:

Ännu en gång har Simon Franssons och Jennifer Loods Home of Brands utsatts för inbrott.

Ägaren efter senaste inbrottet: "Vet inte om man ska skratta eller gråta"

För drygt ett och ett halvt år sedan öppnade Simon Fransson och Jennifer Lood Home of Brands i Vimmerby. Bara de senaste fyra månaderna har butiken utsatts för ovälkomna gäster nattetid vid tre tillfällen.
– Man känner sig maktlös och vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Simon Fransson.

Annons:

Ännu en morgon har Simon Fransson, ägare till Home of Brands i Vimmerby, fått vakna upp till ett inbrott i butiken. Den här gången siktade inbrottstjuvarna in sig på dyra kostymer och Ralph Lauren-skjortor. 

Förlusten uppgår till drygt 100 000 kronor för butiken – i inköpsvärde på de stulna kläderna. 

– Vi är ganska säkra på att det är samma killar. De tar nya grejer, men de beter sig på exakt samma sätt och är lika många. Den här gången siktade de in sig på kostymer och tog väldigt många. Vi har inte gjort någon inventering än, men runt 100 000 kronor handlar det om, säger Simon Fransson.

På övervakningsfilmen kan de se hur tre män snabbt rört sig i butiken. 

– De är maskerade, så det går inte att se hur de ser ut. Två vittnen vaknade av att de krossade rutan och såg att det var en röd kombi av äldre modell.

"Varför ska man bry sig om dem?"

För bara två veckor sedan drabbades butiken senast. Innan dess skedde ett inbrott i juni. På bara fyra månader har butiken utsatts tre gånger.

– Jag visste ju, eller hade i alla fall med mig i tanken, att det kan bli inbrott någon gång. Men nu känner man sig maktlös. Det känns väldigt personligt eftersom de tycks ha siktat in sig på det här. De lyckas också och kommer iväg fort. Det är ju en stor parkering och nära till utfarter. De behöver inte åka genom torget, och att flyktvägen är lättare är säkert en faktor. 

Överväger man om det över huvud taget är värt att driva en butik?

– Nej, varför ska man bry sig om dem? De ska inte få bestämma. Bryter de sig in, så får vi lösa det. Man försöker att inte lägga så mycket energi på det, men man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det kan ske när som helst och jag vet att det är stöldbegärliga grejer jag har. Är man ute och åker på något jobb nattetid åker man gärna förbi och kollar. Det har nästan blivit löjligt det här. 

Satsar på säkerheten

Nu kommer Home of Brands troligen satsa på säkerheten ännu mer. 

– Det kommer att ske, vi kommer att satsa på ytterligare kameror så att vi ser dem ordentligt. Vi ska också satsa på skyddsfilm på fönstrena, så att rutan inte går att krossa så lätt. Vi har också tankar på att sätta in gaspatroner om det inte räcker. Då blir det en vit dimma i hela lokalen och de ser ingenting.

Sker det direkt?

– Vi får se när, det är en kostnadsfråga också. Men vi vill att de ska åka fast och att vi ska få tag i dem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt