Annons:

Semestervikarier inom socialförvaltningen ger tummen upp

Semestervikarierna inom socialförvaltningen gav tummen upp för i somras. Foto: Pixabay

Semestervikarier inom socialförvaltningen ger tummen upp

I somras behövdes 250 semestervikarier inom socialförvaltningens verksamhetsområde. En enkät visar att de verkligen trivdes.
Samtliga som har svarat har uppgett att de trivts mycket bra eller bra, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons:

Semestervikarierna inom verksamhetsområdena äldreomsorg funktionshinder, hälso- och sjukvård samt socialpsykiatrin har anonymt fått svara på en enkät över hur deras bild är av hur de blev introducerade och hur deras arbetsförhållanden har varit. 

Totalt svarade 99 vikarier på enkäten.

88 pocent anger att de har haft det mycket och tolv procent svarar "bra". 98 procent upplever att de har fått uppbackning i arbetsuppgifterna av kollegor och chefer. Även frågorna om man vet som är chef och om det varit lätt att få kontakt med denne får höga betyg. Bemötandet från andra medarbetare har varit mycket bra eller bra, anser 98 procent. 

I enkätsvaren finns också kommentarer från vikarierna om vad som fungerat bra och vad som kan förbättras. 

– Det finns en stabil organisation för rekrytering, engagerade chefer och medarbetare, en strukturerad introduktion och handledare som tar stort ansvar på arbetsplatserna. Vi klarar oss inte utan semestervikarier och det gäller att vi alla tillsammans bidrar till att vikarierna trivs, framhåller Anette Nilsson. Över lag har det mesta fungerat bra i sommar tack vare ett mycket gott arbete av ordinarie medarbetare och vikarier, säger socialchefen Anette Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt