Annons:

Förskolepedagoger går kurs i Vimmerby

30 förskolepedagoger går en kurs i Vimmerby. Foto: Ann-Cathrine Ingström

Förskolepedagoger går kurs i Vimmerby

En av tre av Skolverkets förskolekurser startade förra veckan i Vimmerby kommun. 30 pedagoger i de kommunala förskolorna kommer att läsa kursen på hemmaplan. Skolverket bekostar litteraturen.

Annons:

Skolverket har gett förtroendet till Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University att genomföra tre av Skolverkets förskolekurser. En av dessa, Flerspråkighet och interkulturalitet, 7,5 högskolepoäng, startade förra veckan i Vimmerby. 

Kursens syfte är att fördjupa deltagarnas kunskaper i att tillämpa ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i den dagliga verksamheten i förskolan och vilken betydelse förskolan har för att erbjuda barn en rik och mångkulturell lärmiljö.

Kursen inleddes med en föreläsning för samtliga pedagoger i förskolan. Susanna Anderstaf pratade utifrån rubriken "Att vara en del av en annan människas liv”.

Hon pratade om hur kulturer skapas och utvecklas tillsammans med andra. Under föreläsningen utmanades åhörarna att fundera kring frågor som: "Vad innebär det att vi i förskolan ska föra över ett kulturarv?", "Vilken kultur skapar vi?", "Har ni i Vimmerby någon speciell kultur?".

För de 30 pedagoger som läser kursen blir det ett antal tillfällen med föreläsningar och workshops och examination sker i mars 2018.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt