Annons:

Räddningstjänstens samarbete avslutas: "Blivit en kulturkrock"

Sedan två år tillbaka har Vimmerby och Hultsfred haft en gemensam operativ ledningsfunktion för räddningstjänsten. Men nu kommer det samarbetet att avslutas.
– Det har blivit en kulturkrock kan man säga, säger Lars Rosander (C) kommunalråd i Hultsfred.

Annons:

Den gemensamma operativa ledningsfunktionen, som betytt att kommunerna haft en gemensam räddningschef i beredskap vid olyckor och bränder, upphör redan vid månadsskiftet. Det skriver Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning.

– Båda organisationerna har förändrats var för sig sedan försöket inleddes, både strukturellt och personellt, så det har spretat en del. För att vi ska kunna skapa kraft och utvecklas vidare väljer vi att göra den här delningen, säger Stefan Larsson, räddningschef i Vimmerby, till tidningen.

Kommunalrådet i Hultsfred, Lars Rosander, kommenterar det så här:

– Vi har olika sätt att bedriva insatser vid olika larm. Hultsfred har sitt sätt att dra ut styrkor och Vimmerby sitt. Så det har inte varit lätt när Hultsfred gått in som chef och bestämt i Vimmerby och tvärt om. Det har blivit en kulturkrock kan man säga. Därför har vi haft svårt att få det att fungera fullt ut, på ett bra sätt.

Någon skillnad för den enskilde medborgaren ska det inte bli.

I övrigt fortsätter samarbetet mellan kommunerna – vilket innebär att de kommer fortsätta stötta varandra vid större händelser, kring inköp och tillsyn och så vidare.

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt