Annons:

Brukare nedslagen på demensboende i Hultsfreds kommun

Två brukare på ett demensboende i Hultsfreds kommun hamnade i luven på varandra och händelsen är rapporterad enligt lex Sarah. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Brukare nedslagen på demensboende i Hultsfreds kommun

Under en natt i mitten av augusti inträffade ett slagsmål mellan två vårdtagare på ett demensboende i Hultsfreds kommun.

Annons:

Två personer på ett äldreboende med inriktning på dementa i Hultsfreds kommun kom i bråk i augusti tidigare i år. 

Den angripne blev slagen och föll till golvet men det framgår inte av anmälan hur svårt skadad personen blev. Det är även oklart vad som föranledde slagsmålet. 

"Försöker alltid ta lärdom"

Händelsen är rapporterad enligt lex Sarah och ska nu utredas. 

– Att förebygga liknande incidenter i framtiden är svårt då detta förekommer i brukarens sjukdomsbild. Så fort människor har olika sjukdomsbilder så händer saker och ting. Demens är ingen enkel diagnos, sa Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande, vid socialnämndens pressträff i förra veckan. 

Jonny Bengtsson (S), vice ordförande i socialnämnden, lägger till:

– Vi försöker alltid att ta lärdom av de anmälningar som kommer in, säger Jonny Bengtsson. 

Utökade personalen i september

Enhetschefen på boendet har genomfört en utredning som visar att det fanns brister i bemanningen och den ansvarige chefen har gjort en åtgärdslista. 

Under september månad utökades personalen mellan klockan 23.30 och 06.00 och all nattpersonal ska under en veckas tid göra en tidmätning för att se hur natten ser ut. 

De ska även prata om förebyggande insatser för att motverka dessa situationer, ha personal i de gemensamma utrymmena för att i tid läsa av brukarna och få en harmonisk miljö, arbeta förbyggandevid placering vid till exempel måltider och fortsätta med diskussioner kring nattbemanningen om den är tillräcklig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt