Annons:

SMÅLAND: 100-miljonersmannen visste ingenting – hade ingen täckning

Foto: Bildbyrån

SMÅLAND: 100-miljonersmannen visste ingenting – hade ingen täckning

Det var i lördags kväll som en spelare i småländska Jönköping vann Lottos "Drömvinsten" på ofattbara 101 miljoner kronor. Men det tog tid innan Svenska Spel lyckades få kontakt med vinnaren. 

Annons:

Vinnaren, som är en man i 70-årsåldern, har hela helgen gått ovetandes om att han blivit 101 miljoner kronor rikare. Det var först under måndagseftermiddagen som Svenska Spel lyckades etablera kontakt med honom. 

– Jag hade ingen täckning på telefonen och det var därför jag inte tog del av de glädjande nyheterna direkt. Det kändes helt otroligt och overkligt, berättar mannen i ett pressmeddelande.

Han har spelat på Lotto i 20 år men ingen tidigare vinst kan förstås mäta sig med detta.

– Inte för att det var dåligt innan men det här förändrar ju mitt liv helt och hållet. Hittills vet jag inte vad vinsten kommer att innebära men att vi ska köpa en ny bil och barnen ska få sig en liten krona kan jag lova, avslutar vinnaren skrattandes.

"Glömmer man aldrig"

För att vinna "Drömvinsten" måste du ha sju rätt på Lotto och minst två rätt antingen i början eller i slutet av din Jokerrad.

– Denna typ av samtal glömmer man aldrig. Vi får bli en del av ett ögonblick som vinnaren kommer att minnas i resten av deras liv vilket självfallet är väldigt häftigt. Vinnaren var uppenbart chockad och kommer behöva en stund att landa innan han vet exakt hur livet kommer att förändras. Det som står klart är att han är otroligt glad och tacksam, säger Daniel Arnkvist, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt