Annons:

Astrid Lindgrens Hembygd delar ut hela 300 000 på två år

Cathrine Jansson, projektledare, Therese Sjögren, projektledare och Johanna Stejdahl, verksamhetsledare på Astrid Lindgrens Hembygd. Foto: Carina Engqvist

Astrid Lindgrens Hembygd delar ut hela 300 000 på två år

Nu kan arrangörer söka medfinansiering av evenemang hos föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, ALH. Under 2017 och 2018 räknar de med att medfinansiera 20 evenemang med upp till 15 000 kronor var.
– Evenemang är en viktig del av en levande och attraktiv landsbygd. Genom projekten hoppas vi kunna bidra till att skapa mer framgångsrika och hållbara evenemang, säger Therese Sjögren, projektledare för Allt som sker, i ett pressmeddelande.

Annons:

Det goda evenemanget är ett projekt inom leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd med målet att stärka evenamangskulturen. Projektet drivs parallelt med utvecklingen av den digitala evenemangskalendern Allt som sker. 

Bland aktiviteterna i projekten finns, utöver den nya möjligheten till medfinansiering av evenemang, bland annat föreläsningar, nätverksträffar och rådgivningsbesök. 

– Evenemang är en viktig del av en levande och attraktiv landsbygd. Genom projekten hoppas vi kunna bidra till att skapa mer framgångsrika och hållbara evenemang, säger Therese Sjögren, projektledare för Allt som sker.

En arrangör kan söka medfinansering för utgifter som lokalhyra, ljus, ljud och artist eller föreläsare. Det som är kravet är att evenemanget genomförs i linje med föreningens mål inom hållbarhet, jämställdhet, mångfald och ungas delaktighet. En förenklad ansökan och korta beslutsvägar ska göra hela processen så smidig som möjligt för arrangören. 

Nästan 30 miljoner

– Vi hoppas att medfinansieringen ska bli ett välkommet tillskott för föreningar och företag som vill vidareutveckla eller skapa nya evenemang, säger Cathrine Jansson, projektledare Det goda evenemanget, som uppmanar arrangörer att höra av sig för råd och stöd.

– Goda evenemang samlar människor på platsen, lockar nya besökare, får invånare att trivas på orten och stanna kvar. Att själv vara med och arrangera ett evenemang är ett bra sätt att växa och utvecklas, både som förening och som människa. Evenemang har också förmågan att samla människor med samma intressen och blir därmed en viktig mötesplats där nya nätverk och idéer kan födas. Vår uppgift är att inspirera, utbilda och koppla samman befintliga och potentiella arrangörer av goda evenemang, säger hon vidare.

Under programperioden fram till 2020 finns nästan 30 miljoner kronor i projektmedel att söka för utvecklingsprojekt i området, som omfattas av Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och en del av Oskarshamns kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt