Annons:

LÄNET: Kalmar satsar en halv miljard på idrott

Debatten om en multiarena i Vimmerby har tagit fart. Nyligen presenterade en annan kommun i länet en satsning på nya idrottsanläggningar för en halv miljard.

Annons:

Det handlar om ny ishall som klarar allsvenska krav, en ny simhall, en ny sporthall, en ny multiarena med sporthall och friidrottshall och fyra nya konstgräsplaner (varav en ska vara vädersäkrad). 

– Vårt mål är att Kalmar ska vara en kommun som ska ge möjligheter och bra förutsättningar för våra barn och ungdomar, säger Dzenita Abaza, kommunalråd (S), till Barometern. 

Multiarenan ska heta KIFAB Arena. 

– KIFAB Arena ska vara en matcharena för innebandy, en träningshall för innebandy och i anslutning till det också en friidrottshall, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande.

Ökar kostnaderna med 25 miljoner

Mellan 2007 och 2017 har Kalmar kommuns årliga kostnader för idrotts- och föreningsanläggningar ökat från 17,3 till 54 miljoner kronor. När de nya anläggningarna är klara väntas kostnaden bli 80 miljoner per år. 

– Vår ekonomi växer, befolkningen växer kraftigt och vi tar det här klivet nu, vi klättrar upp några tiondelar i kostnad av den totala ekonomin sen faller det tillbaka igen i takt med att befolkningen och skatteintäkterna växer. Vi har genomfört stora satsningar på idrott och idrottsanläggningar de sista tio åren och börjat komma ikapp. Nu tar vi det sista stora klivet för att komma ikapp på anläggningssidan. Vi har en ekonomi som vi känner oss trygga med, säger Johan Persson till SR Kalmar. 


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt