Annons:

  • Riksdagsledamot besökte flera företag i Vimmerby kommun

    Dan Johansson på Dan J Skog och Gallring fick besök av riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) i fredags. Foto: Ossian Mathiasson

  • Riksdagsledamot besökte flera företag i Vimmerby kommun

Riksdagsledamot besökte flera företag i Vimmerby kommun

Riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) från Västerviks kommun gästade tre företag i Vimmerby kommun i fredags.
– Vi måste stärka konkurrenskraften för skogen och hela skogskedjan, sa Jörgen Andersson efter det tredje företagsbesöket.

Annons:

I fredags hade Moderaterna i Vimmerby kommun riksdagsledamoten Jörgen Andersson på besök och de besökte tre företag i Vimmerby kommun med omnejd. 

Marie Nicholson, gruppledare för Moderaterna, tog med Jörgen Andersson till Ansgarius Svensson AB i Södra Vi, Tuna Grus i Tuna och Dan J Skog och Gallring.

– Våra riksdagsledamöter är bra på att vara ute och träffa folk och företag. På det här sättet gör vi viktiga nedslag i verklighet. Man måste komma ut för att få nya idéer, tankar och reflektera över vad man håller på med, säger Marie Nicholsson.

"De har lyckats anpassa sig"

Efter de tre besöken gjorde Jörgen Andersson följande summering:

– Skogsindustrin är rätt viktig för Kalmar län. Det är en näring som har varit väldigt stor i vårt län och har stor betydelse för länets utveckling. Jag vill påstå att skogsindustrin har framtiden för sig även om det är tuffare, säger Jörgen Andersson.

Han blev framför allt imponerad över Ansgarius Svenssons arbete.

– Det är det sista sågverket i hela Skandinavien som sågar det finaste och allra mest högkvalitativa virket. Tittar man på det företaget så ser man ett företag som har lyckats anpassa sig och ändå behålla sin marknad, säger han och fortsätter:

– Samtidigt ser man ett hot mot den svenska sågindustrin när det blir tuffare att konkurrera med alternativa material. Då är det viktigt att vi verkligen bejakar skogsindustrin och försöker anpassa deras möjligheter till att konkurrera.

Finns potential i skogen

Han tycker att det finns en stor potential i skogen.

– Det är faktiskt som så att skogen växer snabbare än vad vi hinner ta ner den. Ibland får man föreställningen om att kalhyggena är jobbiga att se när man har tagit ner alla träd. Jag tror ändå väldigt mycket på skogens framtid även om den är hårt konkurrensutsatt.

Skogsindustrin är viktig för Kalmar län.

– Vi måste ta till vara på de näringar vi har, framför allt skogsindustrin. Vi måste stärka konkurrenskraften för skogen och hela skogskedjan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt