Annons:

Vimmerbyeleverna laddar inför årets bal:

Amanda Carlsson i balkommittén är förväntansfull och pirrig inför helgens bal i Vimmerby. Bilden är ett montage. Foto: Arkiv/Privat

Vimmerbyeleverna laddar inför årets bal: "Pirrigt och förväntansfullt"

Balen är för många ett oförglömligt minne. Nu på lördag är det dags för årets stunder att skriva sin balhistoria i Vimmerby.
– Det är pirrigt och förväntansfullt, säger Amanda Carlsson, som sitter i balkommittén. 

Annons:

Studentbalen är en minst sagt efterlängtad händelse under gymnasietiden. En dag fylld av glädje, glamour och glitter där studenterna får klä upp sig och visa upp sina dansfärdigheter för nära och kära.

För många blir det ett stort minne för livet.

Lördagen den 11 maj är det dags för årets avgångselever på Vimmerby gymnasium att hålla sin studentbal. Precis som tidigare blir det dansuppvisning inför familj, släkt och vänner i ishallen. 

– Vi börjar med att dansa i ishallen och vill man ha en sittplats bör man nog vara där en timme innan vi börjar ungefär, säger Amanda Carlsson i balkommittén. 

Eleverna dansar sedan i drygt en timme innan många åker limousiner från ishallen runt om i Vimmerby. Därefter samlas alla balparen i Källängsparken för mingel och fotografering innan det blir kortege till Vimmerby Stadshotell.

– Kortegen blir i år utan orkester tyvärr. Vi har fått kämpa för att få till orkester i ishallen och då kunde vi inte försöka kräva orkester även under kortegen. Vimmerby Musikkår kunde tyvärr inte på grund av att det är kristi himmelsfärdshelgen, så vi har fått ringa runt ordentligt. Ett tag höll det inte på att bli någon orkester alls, men nu har det blivit ett hopplock och det är skönt att det löst sig.

Så många par går

På Stadshotellet blir det balmiddag och sedan fortsätter festligheterna förmodligen på Kharma. Det är lite färre balpar än förra året och totalt är det 31 balpar som dansar. Dessutom är det 16 par som går balen men som inte dansar. 

Precis som tidigare håller Ann-Britt Frost och Maria Jendestam i dansundervisningen, men i år har även Eva-Karin Sandberg varit med. 

– Vi har tränat två gånger i veckan. På fredag blir det genrep och det är många som längtar nu, berättar Amanda Carlsson.

Hon sitter i balkommittén tillsammans med Filippa Stejdahl och Saga Niklasson. Dessutom är tre elever från från årskurs två – Klara Stridh, Isabella Levin och Hilda Svensson – med i kommittén för att få en inblick i hur man arangerar en bal inför kommande år.

– Sedan är det skönt för oss att slippa tänka på vissa saker under baldagen. Då kan vi helt fokusera på vår bal.

"Pirrigt och förväntansfullt"

Med bara dagar kvar till den stora dagen är förstås känslorna utanpå kroppen till viss del. 

– Det är pirrigt och förväntansfullt. Det känns läskigt att det gått så fort och att det är redan nu till helgen. Man har bara pratat om det tidigare, men nu kommer det hända på riktigt. Det är en dag väldigt många har längtat till, så det ska bli häftigt. 

Hur verkar intresset?

– Vi är ju lite färre balpar i år jämfört med förra året, så det kanske inte blir lika många i publiken. Det finns fortfarande biljetter att köpa och man kan köpa på plats också. Jag tror många skjuter på det och köper på baldagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt