Annons:

AL-eleverna överlämnade pengarna till Barncancerfonden

AL-skolans elever lämnade i dag över 44 000 kronor till Barncancerfonden. Från vänster: Josephine Svensson, Erika Andersson, Åsa Isaksson och Noah Anemyr. Foto: Jakob Karlsson

AL-eleverna överlämnade pengarna till Barncancerfonden

Årets upplaga av Operation Dagsverke slutade med rekord för Astrid Lindgrens Skola. 44 000 kronor samlades in till Barncancerfonden.
– Jag hoppas att ni känner i era hjärtan att ni gjort något fantastiskt, sa Åsa Isaksson från Barncancerfonden som tog emot pengarna i dag.

Annons:

DV har skrivit om rekordet tidigare, men i dag samlades alla elever för att överlämna checken till Barncancerfondens representant Åsa Isaksson.

– Vårt barn fick leukemi i tidig ålder och vi spenderade fem år fram och tillbaka på sjukhus. Jag vet vad det innebär och vad de här pengarna kan betyda för barnen och familjerna. Bland annat kan de gå till att fördriva tiden eller saker som gör att barnen uppmuntras, säger Åsa Isaksson som engagerade sig i Barncancerfonden efter sina egna erfarenheter av cancervården.

– Jag kände att jag ville ge något tillbaka. För oss är det jättetacksamt att ta emot de här pengarna.

"Brytt sig mer"

Eleverna Erika Andersson och Noah Anemyr lämnade över pengarna.

– Det har varit väldigt lärorikt och roligt, säger Erika.

– Vi har lärt oss hur det är att arbeta och det har varit kul att göra det för en god sak. Det känns som att folk har brytt sig mer när det går till Barncancerfonden. 

Rektorn Josephine Svensson är nöjd med elevernas insats. 

– Det här betyder jättemycket för skolan och eleverna och jag är stolt över att det är deras eget val att skänka till Barncancerfonden. Det känns extra bra i magen och eleverna har engagerat sig väldigt mycket.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt