Annons:

Kommunen vill starta polisutbildning på distans i Hultsfred

Ulf Bowein, Rosie Folkesson, Lars Rosander, Patrik Oldin och Anders Pleijel. Foto: Hultsfreds kommun

Kommunen vill starta polisutbildning på distans i Hultsfred

Mötet med polisen blev lyckat. Nu vill Hultsfreds kommun försöka starta en distansutbildning av poliser på orten.

Annons:

I september 2017 skrev kommunstyrelsens arbetsutskott ett öppet brev till bland annat Polismyndigheten i Kalmar län och Regeringskansliet om att polisens närvaro nått en kritisk gräns.

Ett digitalt upprop på kommunens Facebook-sida pågår just nu i samma syfte.

I fredags träffade Patrik Oldin, polisområdeschef sydöstra Götaland, och Anders Pleijel, lokalpolisområdeschef Västervik, kommunledningen för att diskutera polisnärvaron.

Inom lokalpolisområde Västervik ligger Hultsfreds kommun i topp när det gäller antalet anmälda brott på fyra av nio punkter. I yttre tjänst finns idag en ensam polis kvar i kommunen.

– Många nya poliser utbildas, så situationen kommer att förbättras inom tre till fyra år. I takt med att fler poliser utbildas kommer vi att få bättre möjlighet till att fastanställa poliser i Hultsfred, säger Patrik Oldin, polisområdeschef sydöstra Götaland. 

Så ska situationen underlättas

Då antalet poliser som är stationerade i Hultsfreds kommun är begränsat, bemannas organisationen med poliser från grannkommunerna. Enligt Anders Pleijel, lokalpolisområdeschef Västervik, skulle situationen underlättas av att man får fler poliser som redan bor här, eller vill bosätta sig inom kommunen.

– Om en distansutbildning av poliser startar skulle det underlätta för de som bor här att utbilda sig, säger Anders Pleijel.

Kommunens avsikt är nu att försöka påverka så att en distansutbildning skulle kunna bli verklighet.

– Vi har ett pågående upprop på Facebook för fler poliser, och resultatet av denna avser vi använda som underlag i ett försök att få till en distansutbildning säger Lars Rosander, kommunalråd.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt