Annons:

Nathalie hittade sig själv på dejtingsida:

Här är den profil som snott Nathalie Nyströms bilder. Foto: Facebook

Nathalie hittade sig själv på dejtingsida: "Oerhört förnedrande"

Kapade identiteter blir allt vanligare. Nu har Vimmerbytjejen Nathalie Nyström också råkat ut. Någon har skapat en profil på en dejtingsida med hennes profil.
– Det är både olagligt och oerhört förnedrande såklart, säger hon.

Annons:

På torsdagskvällen fick Nathalie Nyström en mycket otrevlig och obehaglig överraskning. En vän hörde av sig till henne på Snapchat – och frågade om hon hade någon dejtingapp. 

– Jag svarade nej och då frågade han "Säkert?". Då printscreenade han en profil som använt mina profilbilder, tagna från min Facebook. Det är väldigt läskigt att folk kan ta ens bilder och integritet så enkelt, säger Nathalie Nyström. 

Hon har ingen profil på någon dejtingsida och gjorde en polisanmälan i kväll. 

– De har tagit emot min anmälan, men kunde dock inte göra så mycket. Jag fick till svar att Badoo själva måste ta bort profilen och eftersom jag inte har något konto där kan jag inte leta efter profilen som heter "Julia 18 från Jönköping" med tre av mina bilder. Men jag skrev en anmälan till Badoo.

"Utsatt situation"

Hon är chockad över det som har hänt. 

– Det känns hemskt när man inte vet hur de kan använda ens bilder och information och i vilket syfte. 

Vad tänker du om att någon lägger tid på att göra sådant här?

– Det är en väldigt utsatt situation man hamnar i. Det är tråkigt att man inte ska kunna sig säker utan att någon människa i detta fall utnyttjar en annan människas identitet. Det är olagligt och känns oerhört förnedrande såklart, säger Nathalie Nyström.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt