Annons:

Polishuset är helt öppet igen:

Polishuset i Vimmerby är helt öppnat igen.

Polishuset är helt öppet igen: "Problemet är undanröjt"

I slutet av november förra året stängdes receptionen i polishuset på grund av misstankar om dålig luftmiljö. Men nu är allt åtgärdat – och polishuset har varit helt öppet en längre period.
– Johan (Hemmingsson, fastighetsägare) agerade direkt och tog in en extern firma som gjorde en utredning, säger Anders Pleijel, polischef i Kalmar län.

Annons:

Nu har den gedigna utredningen lagts till handlingarna.

– Vi har tillsammans haft ett lokalt problem i polishuset och det stängdes efter att en anställd hade huvudvärk och kände av dofter. Av arbetsmiljömässiga skäl fick vi stänga stationen. Johan (Hemmingsson, fastighetsägare) agerade direkt och tog in en extern firma för att göra en utredning, säger Anders Pleijel, polischef i Kalmar län.

Något mögel var det aldrig tal om. 

– En gedigen utredning har gjorts kring hur inomhusluften är och vad som orsakat problemen och det handlade om att ventilationen var igentäppt. Det var dålig genomförning i golvet och på grund av det funkade inte ventilationen. Det blev en viss källardoft, en fuktmättad doft och det uppstod då specifika problem för personalen.

"Måste gå till grunden"

Nu har fastighetsägaren åtgärdat allt och rensat i rörledningarna. 

– Från polismyndighetens sida är vi tacksamma för att vara hyresgäster åt Johan, säger Anders Pleijel.

Hemmingsson säger att man måste ta uppgifter likt denna på allvar. 

– Man måste gå till grunden med det, därför lät jag Anticimex göra det här. Vi har gjort luftmätningar före och efter och fastigheten har undertryck och det ska komma utifrån. Tejpar man då igen det blir det ett vakuum. Det handlar om kabelgenomföring och all friskluft som kom kom därifrån. Jag uppskattar att man kunnat haft en nära konakt med hyresgästerna i det här fallet, säger Johan Hemmingsson.

Problemet undanröjt

Nu är problemet helt undanröjt och det har återgått till ett normalläge. 

– Vi har återgått till så som det var innan stängningen, säger Håkan Karlsson.

Receptionen är därmed öppen på måndagar. Där går det bland annat att hämta ut sitt pass, lämna in ansökningar och vapenlicenser.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt