Annons:

De ordnar loppis till förmån för Musikhjälpen

Jessica Simonsson, Marina Tapper och Aron Sortelius ska anordna en välgörenhetsloppis till förmån för Musikhjälpen i december. Foto: Ossian Mathiasson

De ordnar loppis till förmån för Musikhjälpen

I februari anordnade några elever på Vimmerby folkhögskola en loppis där intäkterna gick till Barncancerfonden.
Nu, några månader senare, är de tillbaka med en ny insamling som tillägnas Musikhjälpen.

Annons:

I februari behövde Jessica Simonsson, Marina Tapper och Frida Kallander ett projekt av olika anledningar – och resultatet blev en loppis där en del av intäkterna går till Barncancerfonden.

– Den loppisen var mycket bra. Vi fick så himla bra respons och det sporrade oss till att starta en ny insamling, säger Marina Tapper som är en av drivande krafterna bakom loppisen.

"Kan bli väldigt stort"

Nu vill de göra en insats för Musikhjälpens insamling och anordnar en välgörenhetsloppis i gymnastikhallen på Vimmerby Folkhögskola den 9 december.

Denna gång är det Jessica Simonsson och Marina Tapper som styr loppisen tillsammans med Aron Sortelius, som hjälpte till i bakgrunden vid förra loppisen.

Marina och Aron går sista året på fritidsledarutbildningen på folkhögskolan medan Jessica blev klar med studierna i somras. Även Karin Storm finns med på ett hörn i projektet.

– Det kan bli väldigt stort, i alla fall större än förra gången. Vi samlade in strax över 4000 kronor och hade 17 bokade bord förra gången. Vårt mål är slå det, det har vi sagt till varandra, säger Jessica Simonsson.

Marina Tapper lägger till:

– Vi har 20 bord bokade redan nu och det är fler på gång. Det är ett bra sätt att hitta julklappar på, säger Marina Tapper.

Hoppas på en familjefest

Hon har hela tiden velat skapa en loppis för miljöns skull och är nöjd med vad hon har åstadkommit.

– Loppisar kan det aldrig bli för mycket av, det är väldigt bra ur miljösynpunkt. Man behöver inte köpa nya grejer hela tiden, det är okej att köpa begagnade saker, säger Marina Tapper.

De gör en god gärning för Musikhjälpen och ger även Vimmerbyborna chansen att bidra till välgörenhetsloppisen.

– Vi gör ju det här för Musikhjälpen och då vill vi givetvis samla in så mycket pengar det bara går. Det går till något som är gott och gör skillnad, jag hoppas att det blir en riktig familjefest. Det är kul att det händer något sånt här i Vimmerby, säger Aron Sortelius.

Känns ni er redo och ligger i fas i förberedelserna?

– Ja, det tycker jag. Det är alltid nervöst på förhand, man undrar hur det kommer gå och så men känslan är bra, säger Aron Sortelius.

"Ska göra det till tradition"

Alla pengar som arrangören får in för fika, tävlingar och aktiviteter och bordshyra går oavkortat till Musikhjälpen.

De som är här och säljer loppisprylar får själva avgöra om de vill behålla pengarna eller skänka dem.

– Vi kommer gå runt med en insamlingsbössa på plats och sen har vi en digital insamlingsbössa som går under namnet ”Vimmerby Loppis”, säger Marina Tapper.

Hur går tankarna inför framtiden?

– Vi vill fortsätta med detta kommande år och ska försöka göra det till en tradition, säger Marina och Jessica samstämmigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt