Annons:

  • Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

    Årets upplaga av Santa Run lockade drygt 200 löpare och lika många fanns på torget i Vimmerby för att bevittna tomteloppet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

    Emilia Nachtweij fick pris för bästa utklädnad.

  • Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

    Theo Kennmark var snabbast att springa loppet på herrsidan.

  • Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

    Emma Blixt var snabbast att springa loppet på damsidan.

  • Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

    Santa Run arrangeras av Boston och Rock mot cancer och arrangörerna var mycket nöjda.

Santa Run blev en riktig fullträff – sålde lotter för över 30 000 kronor

Drygt 200 personer sprang den fjärde upplagan av Santa Run.
Det var kärlek och god stämning i luften.
– Man kan knappt förstå hur bra det här är, säger Kim Wickström, som är en initiativtagarna.

Annons:

För fjärde året i rad arrangerade Kim Wickström och Peter Knutsson tomteloppet Santa Run på torget i Vimmerby. 

Arrangörer för evenemanget är klädbutiken Boston och Rock mot cancer.

I fjol avgjordes loppet på lördagskvällen i lätt regn – och i år gjorde arrangörerna vissa förändringar när de la loppet på söndagsförmiddagen.

– Förutsättningarna var bättre. Vädret var bra och det är lättare att få hit barnfamiljer till torget klockan 10.00 en söndag än lördagskvällar, säger Kim Wickström.

"Mäkta imponerad"

Förra året var det 60-70 stycken som var med i loppet och denna gång var uppslutningen lika bra som 2016, då det kom ungefär 200 deltagare.

– Jag skulle nog uppskatta att det var 200 personer som sprang loppet och lika många som stod i publiken och tittade på. Det var nog typ 400 personer här, jag är så mäkta imponerad över hur många Vimmerbybor som sluter upp på en sån här grej och gör det till en Vimmerbyfest. Vi-känslan stärks och det sprids massor av kärlek. Man kan knappt förstå hur bra det här är, säger Kim Wickström.

Väldigt många personer kom utklädda som tomte och en del passade på att sätta en tomteluva på huvudet. Barnen sprang ett varv och de vuxna två.

Sålt lotter för 35 000 kronor

Under hela veckan har det sålts lotter och priserna har skänkts från mängder av företag i kommunen. De har sålt 1 400 lotter för 28 000 kronor och en del har skickat in ytterligare bidrag som gör att vi har fått in 35 000 kronor till Cancerfonden bara på lottförsäljningen.  

– Det är svårt att smälta allt det här, jag är så sjukt tacksam. Inte förrän man kommer hem och sätter sig i soffan kan man börja smälta alla intryck och då kommer jag vara oerhört tacksam och glad. Det här är en manifestation mot cancer och det är fantastiskt att så många vill vara med och kämpa mot sjukdomen, säger Kim Wickström.

Ett tag var det dock osäkert om det skulle bli något lopp i år sedan Sandra Wickström, Kim Wickströms syster, gick bort i cancer tidigare under hösten.

"Engagemanget är enormt"

För Peter Knutsson var det en självklarhet att de skulle köra som tänkt.

– De var osäkra om de skulle palla att göra det men de har nog insett att det är rätt skönt att göra det och smälta det som har hänt. Det blir som lite terapiarbete, säger Peter Knutsson.

Vad säger du om årets evenemang?

– Det är mäktigt och otroligt fint att se alla människors initiativ för insamlingen till Cancerfonden. Jag har inte hunnit smälta allt. Det har varit så mycket denna vecka, man har varit rörd i stort sett varenda dag. Det kommer in så mycket presenter och julklappar från företag i hela kommunen och engagemanget är enormt. Folk ställer upp och det swishas hela tiden.

Priser delades ut

Hur mycket pengar som kommer skänkas till Cancerfonden via Rock mot cancers insamling återstår att se. Allt det här ska bakas ihop till en pott och målet är att slå 60 000 kronor som de samlade in förra året.

– Alla som har swishat för lotter, biljetter och liknande kommer in nu i början av nästa vecka, då lär det blixtra till med pengar.

På slutet delades det ut några priser och bästa utklädda tomte blev Emilia Natchweij, som hade klätt ut sig till en julgran. Bästa tomtemor blev Emma Blixt och bäste tomtefar blev Theo Kennmark. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt