Annons:

Polisen går ut med signalement efter åldringsbrott

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Polisen går ut med signalement efter åldringsbrott

Kvinnor som utger sig att vara från hemtjänsten slår till runt om i Kalmar län. Nu går polisen ut med signalement på kvinnorna.

Annons:

Flera gånger har polisen gått ut och varnat äldre för att släppa in personer i sina hem. Bakgrunden är de många åldringsbrott som inträffat i Kalmar län, däribland i Virserum och Hultsfred. 

”Alla iakttagelser kring detta är viktiga”, skrev polisen på sin Facebooksida.

Brott med liknande tillvägagångssätt har också inträffat i Kalmar, Nybro, Emmaboda, Högsby, Tingsryd, Västervik och Lessebo. 

I flera av fallen handlar det om två yngre kvinnor som knackar på och utger sig för att vara från hemtjänsten. De vill komma in i bostaden och ber målsäganden att skriva på någon form av lista.

Nu har polisen gått ut med signalement på två kvinnor som man misstänker har att göra med minst ett av åldringsbrotten.

Svenska med kraftig brytning

Kvinnorna bedöms vara i 30-årsåldern, de är mörkhåriga, talar svenska med kraftig brytning, har mörk hy och bar mörka jackor. En av kivnnorna ska ha haft lockigt, axellångt hår och en hade knälång jacka. 

I just ett specifikt fall i Rockneby ska de ha hämtats upp av en mörkgrå eller svart Audi eller BMW av sedanmodell. I bilen ska två okända män ha suttit.

Har man sett något i samband med händelsen, eller andra händelser, ska man höra av sig på 114 14. Vid akuta ärenden ska man ringa 112. 

Polisen utesluter inte att de två kvinnorna ligger bakom flera av de anmälda stölderna, skriver 24kalmar.se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt