Annons:

Torbjörn är ny fastighetschef i Vimmerby:

Torbjörn Bergström är ny fastighetschef i Vimmerby kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Torbjörn är ny fastighetschef i Vimmerby: "Vill vara synlig"

Vimmerby kommun har fått en ny fastighetschef. 55-årige Torbjörn Bergström har varit i tjänst en dryg månad.
– Det känns både roligt och spännande. Jag vill vara en synlig fastighetschef, säger han.

Annons:

Torbjörn Bergström har en gedigen meritlista och kommer närmast från åtta år inom Landstinget. Innan dess har han jobbat på WSP i Stockholm och Mälardalen och varit entreprenör i Göteborg inom samma sektor. 

– Det här är första gången inom det kommunala, men jag har lite erfarenheter från den politikerstyrda världen. Det ser jag som en merit och en bra erfarenhet när man kommer hit. Jag har jobbat mycket med psykiatrilokalerna i länet de senaste åren och bland annat den i Vimmerby, säger Torbjörn Bergström. 

Kopplingarna till Småland finns dock med i blodet. 

– Jag har varit ute på en resa, men kan säga att jag har landat nu då. Min mors familj är från Virserum och pappa är från Ankarsrum.

Att börja i Vimmerby känns både roligt och spännande, säger 55-åringen. 

– Det är en utmaning. Det känns som en lagom storlek på kommun att komma till och för att kunna lära känna verksamheterna och medarbetarna. Jag ser fram emot det.

Eftersatta underhåll

Investeringarna har varit få i Vimmerby de senaste åren – och många fastigheter är eftersatta, säger Torbjörn Bergström. 

– Det finns fortfarande en del eftersatta underhåll vi behöver satsa pengar på. Sedan är det en del med nya förskolor och den biten, det är närmast på tapeten. Några skriker högt efter ishall och idrottshall och vi tittar på det och jobbar med en handlingsplan.

Har du hunnit sätta dig in i det än?

– Inte så mycket, men jag har lyssnat av vad man skriker högst om. Det är inte roligt att få till sig att man spelar i lokaler tack vare dispens, det förstår jag och jag har haft möten med ishockeyförbundet för att förstå vad som verkligen gäller. Vi håller på och tittar på det. 

"Jättespännande"

Något beslut om en ny ishall har inte diskuterats på allvar inom politiken. 

– Man kan nog ordna så att man slipper dispens ganska lätt, men allt handlar om pengar. Vi ska ta fram förslag på stora beslut, men besluten är det politikerna som måste fatta.

Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK har nyligen bildat en gemensam föreningsallians. 

– Det är jättespännande. Det har de all rätt att göra och det finns många starka röster. En saklig och öppen dialog är det som gäller, oavsett vilken verksamhet det är. 

Vill vara synlig

Torbjörn Bergström som efterträder Rolf Johansson på chefsposten hoppas kunna bidra med mycket. 

– Jag tror att jag har relativt lätt för att intressera mig för de olika verksamheterna. Så har jag jobbat tidigare och tycker det är viktigt att vara delaktig i de olika verksamheternas behov. Jag hoppas på att vara en synlig fastighetschef, som är mycket hos verksamheterna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt