Annons:

De får äta middag på residenset i morgon kväll

Ingebo Hagars Kristina Lindelöf representerar Vimmerby kommun på landshövdingens länsmiddag i Kalmar i morgon. Foto: Jakob Karlsson

De får äta middag på residenset i morgon kväll

Det blir Johan Kling och Kristina Lindelöf från Hultsfreds respektive Vimmerby kommun som får åka på landshövdingens länsmiddag i Kalmar.

Annons:

Middagen hålls i morgon kväll på landshövdingens residens och inbjudna är en liten exklusiv skara som har gjort något positivt för länet och i sin kommun. 

De inbjudna gästerna har föreslagits av länets kommuner för att de på olika sätt har gjort avtryck i sina hemorter under året.

För landshövdingen Thomas Carlzon är det första året han kan bjuda in till länsmiddag i residenset.
–  Med tanke på den blandning av gäster kommunerna har föreslagit ser jag fram emot en spännande och trevlig kväll med många givande samtal och nya kunskaper, säger Thomas Carlzon i ett pressmeddelande.

Spännande företag med 24 anställda

Hultsfreds kommun har nominerat Johan Kling som tar med sig hustrun Elisabeth Kling till middagen.

Johan har enligt motiveringen varit drivande för att Fasadglas Bäcklin AB lokaliserat sig i Målilla i Hultsfreds kommun och är ett spännande företag med anledning av att de har 24 personer anställda varav hälften är utlandsfödda.

Vimmerby kommun skickar Kristina Lindelöf och det blir dottern Maria som får äran att följa med.

Hon driver Ingebo Hagar, en framgångsrik öppen KRAV-gård fem kilometer söder om Vimmerby med ungefär 30 000 besökare per år. Här finns både ekocafé, gårdsbutik, boende, vackra vandringsleder i skogs- och hagmarker, jord- och skogsbruk och boende.

Fakta

Övriga gäster som ska delta på middagen: Anders Fredriksson och Magdalena Eriksson (Borgholm), Peter Elmberg (Emmaboda), Elisabeth och Björn Karlsson (Emmaboda), Anna och Jesper Ekberg (Högsby), Zlatko Alkic och Annan Emrin (Högsby), Christian och Larissa Anderberg (Kalmar), Irma och Peter Rydasp (Kalmar), Robert och Birgitta Nyqvist (Mönsterås), Bengt och Tina Åstrand (Mörbylånga), Anders Bemervik (Mörbylånga), Ingemar och Ingbritt Andersson (Nybro), Rose-Marie Edinius och Krister Wallman (Oskarshamn), Hans-Åke och Liselotte Harrysson (Västervik) och Annika och Gunnar Boman (Västervik).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt