Annons:

Emmas insamling har passerat 100 000 kronor

Emma Blixts insamling "Astrids Vimmerby" har passerat 100 000 kronor. Foto: Jakob Karlsson

Emmas insamling har passerat 100 000 kronor

Emma Blixt ville engagera Vimmerbyborna till förmån för Musikhjälpen. Det han hon sannerligen lyckats med. Insamlingen har nu passerat 100 000 kronor.

Annons:

Senare i kväll släpps programledarna i Musikhjälpen ut – och då offentliggörs även den totala summan som samlats in under veckan. Redan nu står det dock klart att insamlingen "Astrids Vimmerby" nått upp till ett sexsiffrigt belopp. Runt halv fem låg insamlingen uppe på 110 440 kronor. 

– Jag tycker att det har väldigt bra! Astrids Vimmerby har hittills samlat in drygt 100 000 och det måste jag säga att jag är väldigt nöjd med. Det är över förväntan, säger initiativtagaren Emma Blixt. 

Insamlingens åtta auktioner drog tillsammans in 27 450 kronor. Mest lockade mat och underhållning med Sellbrinks som gick för hela 15 000 kronor. En helkväll på Smak budades hem för 5 100 kronor. 

Vill utveckla projektet

Blixt har redan tankarna igång på nästa år. 

– Jag tror ändå att det går att göra så mycket mer och det blir definitivt en fortsättning. Jag är tävlingsmänniska och vill alltid göra allt så bra det går och det går att göra det här bättre.  Jag var lite besviken i början av veckan och det finns många företag och butiker som jag kontaktat men som jag inte hört något ifrån. Jag är mer imponerad av de som har bidragit till auktionerna och de som har budat samt alla människor som har swishat och peppat i gruppen sista dagarna. Nu är jag inte besviken alls, jag har bara fått inse att alla inte hakar på saker lika lätt som jag. 

Uppe i trekvarts miljon

Den insamling som Emma Blixt startade för två år sedan, Rehabtruppen, ligger på 740 000 kronor. Det är fjärde mest i landet. 

– Det är väldigt bra även om Rehabtruppen inte når miljonen i år. Vi är snart över 700 000 och det är ju inte fy skam. 

En annan insamling med Vimmerbyanknytning är Jennifer Petterssons "Vimmerby IF". Den är uppe i 1 500 kronor. 

– Jag kände att jag ville bidra med något och hoppas vi kan få in lite mer, skriver hon till Dagens Vimmerby. 

I år går pengarna till att minska sexhandeln med barn världen över. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt