Annons:

Nytt rekord för Musikhjälpen – samlade in 74 miljoner kronor

Programledarna i årets upplaga av Musikhjälpen jublar över det nya rekord. Foto: Sveriges Radio

Nytt rekord för Musikhjälpen – samlade in 74 miljoner kronor

Fjolårets rekord på 49 miljoner for all världens väg. I år samlade Musikhjälpen in 74 miljoner kronor. Pengarna går till att minska sexhandeln med barn.

Annons:

Alldeles nyss släpptes de tre programledarna Farah Abadi, Molly Zandén och Kalle Zackari Wahlström ut ur buren i Umeå – och man gjorde det med ett nyslaget rekord. Hela 74 miljoner kronor samlades in i år. Under veckan har hela 586 000 evenemang arrangerats som syftat till att samla in pengar till Musikhjälpen.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen till Sveriges Radio. 

Insamlingen Astrids Vimmerby nådde till slut 122 000 kronor – men bössan är öppen årets ut. Pengarna tas nu om hand av Radiohjälpen. 

– Vi har under veckan sett många exempel på hur även små summor kan göra stora förändringar för utsatta barn. De pengar som samlats in nu kommer att kunna förändra livet för tusentals barn runt om i världen och våra partnerorganisationer står beredda att börja arbeta direkt, säger Per Byman, generalsekreterare Radiohjälpen, också det till SR.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt