Annons:

Gullringsbo satte galet spel till 425 gånger pengarna

Ronny Eriksson från Gullringen satte 50 kronor på 2–2 mellan Manchester United och Burnley i Premier League och Jesse Lengard som siste målskytt. Det galna tipset gav honom 21 250 kronor. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Gullringsbo satte galet spel till 425 gånger pengarna

Ronny Eriksson från Gullringen fick en sen julklapp.
På annandag jul slog han till – genom att sätta slutresultatet 2–2 mellan Manchester United och Burnley och Jesse Lingard som siste målskytt.
– Jag skrek allt till lite, säger han.

Annons:

Mötet mellan Manchester United och Burnley bjöd på dramatik på annandag jul. 

Topplaget Manchester United låg under med 0–2 i paus.

Då byttes den svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic ut och ersattes av Jesse Lingard – som fixade 2–2 med dubbla mål, varav ett kom på stopptid.

Jubel i Gullringen

I Gullringen jublades det friskt.

Anledningen?

Oddset på det rätta slutresultatet (2–2) och Jesse Lingard som siste målskytt var 425 gånger pengarna.

50 satsade kronor på detta hos Svenska Spel gav Ronny Eriksson från Gullringen 21 250 kronor.

– Jag brukar tippa siste målskytt och jag skulle egentligen ha tagit en annan spelare men när jag såg att han (Jesse Lingard) satt på bänken, då tog jag honom. Han har startat en hel del matcher på slutet och gjort tre-fyra mål så jag visste att han var i god form, säger Ronny Eriksson.

Kan du berätta mer om det galna spelet?

– Jag satte spelet när laguppställningarna kom. Jag hade bestämt mig för 2–2 tidigare på dagen och när laguppställningarna presenterades så valde jag siste målskytt. 

"Skrek allt till lite"

Lingard gjorde sitt första mål efter 53 minuter medan 2–2-målet kom i slutet av matchen. Bollen föll ner hos honom i straffområdet – och han tryckte in det förlösande målet intill stolproten.

– Före matchen sa jag att det bästa vore om Burnley gick upp till 2–0 och så blev det ju. När han (Lingard) gjorde sitt första mål trodde jag inte att han skulle göra ett till. Jag hade hela tiden koll på var han höll till på planen och ville att han skulle vara i straffområdet. Sen fick han boll och drog till, säger Eriksson.

Vad var känslan då?
– Det var ju fem minuters tillägg och United pressade på för även 3–2 så det var lite nervöst. Direkt efteråt funderade man på om det var han som gjorde målet eller om skottet hade touchat någon annan och gått i mål. Jag skrek allt till lite, säger han.

Renovering av köket

Vinsten blev som sagt 21 250 kronor men faktum är att vinstsumman kunde ha varit dubbelt så stor.

– Ja, jag brukar alltid sätta 100 kronor på siste målskytt men denna gång spelade jag 50 kronor på en rad med sex matcher och 50 kronor på detta.  

Vad ska du göra för vinstpengarna?

– Vi i familjen har pratat om att renovera köket så där kommer nog en del av pengar hamna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt