Annons:

Marginell ökning för betygen på Vimmerby gymnasium

Eleverna på Vimmerby gymnasium fick ett högt genomsnittligt meritvärde under 2017. Foto: Ossian Mathiasson

Marginell ökning för betygen på Vimmerby gymnasium

2016 års genomsnittliga meritvärde på Vimmerby gymnasium var det högsta sedan 2004. 2017 presterade faktiskt eleverna ännu bättre.

Annons:

Ökningen är dock ytterst marginell. Avgångseleverna på Vimmerby gymnasium 2017 noterade 14,5 (20 är max) i genomsnittligt meritvärde. Ökningen ligger på 0,1 poäng.

Det räcker till en femteplats i länet. Toppar listan gör Högsby med 15,5 och tvåa är Hultsfred med 15,2. Det visar siffror från Skolverket som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt.

I landet ligger Vimmerby på en delad 44:e plats. Etta är Perstorp där eleverna fick 15,9 i betyg. Snittet i länet ligger på 14,4 och i riket på 14,2.

Stora skillnader

Skillnaderna mellan kommunerna är väldigt stor.

– Variationer i elevernas bakgrund, till exempel föräldrarnas bakgrund, är en viktig faktor. Likaså vilka program som finns att välja i kommunerna, säger Fredrik Lundholm, undervisningsråd på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Betygssnittet i gymnasiet har legat stabilt sedan reformen 2011.

– Däremot ser vi en annan utveckling vid sidan om som är positiv, nämligen att en högre andel elever lyckas nå examenskraven med godkända betyg i de kurser som krävs, säger Fredrik Lundholm till Nyhetsbyrån Siren. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt