Annons:

Genomfarten genom Storebroparken kan stängas – vädjar till kommunen

Bilden föreställer en väg, men inte i Storebro. Det är en genrebild. Foto: Pixabay

Genomfarten genom Storebroparken kan stängas – vädjar till kommunen

Storebrobygdens intresseförening vädjar till Vimmerby kommun i en skrivelse. Det beror på att vägen mellan förskolan och smedstugorna i Storebro bedöms vara i akut behov av upprustning.
"Byggnadsföreningen har inte medel till vägförbättringen", skriver intresseföreningen i skrivelsen.

Annons:

Om inte kommunen gör något åt den bristfälliga vägen kommer genomfarten genom Storebroparken att stängas, skriver intresseföreningen. 

"Annars nödgas man att hålla grindarna stängda och inga genomtransporter kan ske och tillgång till toaletterna uteblir", står det i skrivelsen.

I sin skrivelse beskriver föreningen att vändplanen vid Rektorsgatan och utanför Katthults förskola är i ett bedrövligt skick. Detsamma ska gälla vägen genom Storebroparken, en sträcka på 120 meter, där det ska vara stora håligheter i ytskiktet.

Parkområdet och vägen genom parken tillhör inte kommunen, men man ska ha tillgång till toaletterna och för det betala ett bidrag till föreningen.

"Det är den säkraste vägen till förskolan för barnen och det innebär också att toaletterna i parken inte längre är tillgängliga", skriver föreningen.

Inte egna medel

Byggnadsföreningen har inte egna medel till vägförbättringen genom parkområdet och vädjar nu till kommunen. 

"Vi anhåller om att kommunen avsätter medel till vägförbättringarna att genomföras under våren 2018", skriver föreningen. 

Annars kan alltså grindarna stängas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt