Annons:

EXTRA: Vimmerby Tidning säljs till stor mediekoncern

Swepress, där Vimmerby-Tidning ingår, säljs till NTM-koncernen. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: Vimmerby Tidning säljs till stor mediekoncern

Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning, med anor från 1850-talet, säljs. NTM-koncernen köper upp hela Swepress tidningsrörelse.
– Det är en bra lösning för tidningarna och dess personal, säger Swepress vd Bengt Ingemarsson.

Annons:

Under torsdagen blev det klart att NTM-koncernen, en av Sveriges största mediekoncerner där bland annat Norrköpings-Tidningar, Östgöta Correspondenten, Motala & Vadstena Tidning, Västerviks-Tidningen och Norrländska Socialdemokraten ingår, köper upp samtliga tidningar inom koncernen Swepress. 

Köpet innebär att NTM-koncernen bland annat tar över Vimmerby Tidning, Kinda-Posten, Västerviks-Posten, Linköpings-Posten och Norrköpings-Magazinet. 

– Vi gör detta för att säkerställa tidningarnas långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för tidningarna och dess personal. NTM och Swepress har en likartad syn på medieutvecklingen och vi känner att Swepress tidningar passar bra in i NTM:s struktur, säger Bengt Ingemarsson, vd i Swepress, i ett pressmeddelande.

"Känns mycket bra"

Den nuvarande vice vd:n, Christian Ingemarsson, blir affärsområdeschef för NTM i Vimmerby samt för de övriga publikationer som köps upp.

– Förvärvet av Swepress tidningsrörelse känns mycket bra. Verksamheten passar väl in i vår struktur av medier och för vårt distributionsbolag och vårt tryckeri i Linköping. Vi ser möjligheter att vidareutveckla och förstärka vår verksamhet i regionen genom köpet och att även stärka den nyförvärvade rörelsen digitalt, säger Lennart Foss, koncernchef NTM, i pressmeddelandet.

Ägarbytet är planerat att ske den 1 mars i år. DV söker Lennart Foss, koncernchef för NTM, och Christian Ingemarsson, vice vd på Swepress.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt