Annons:

  • Skoleleverna i Djursdala fick glass inför Vi i femman:

    Ville Mörnwall och Tim Larsson käkar den glass de fick av samhällsföreningen.

  • Skoleleverna i Djursdala fick glass inför Vi i femman:
  • Skoleleverna i Djursdala fick glass inför Vi i femman:

    Angelica Gunnarsson och Sandra Carlsson delade ut glass till skolans elever.

Skoleleverna i Djursdala fick glass inför Vi i femman: "En knäpp på näsan"

På torsdag tävlar Djursdala skolas femteklassare mot Åbyskolan i klassiska Vi i femman. I dag uppmärksammades samtliga skolans elever av samhällsföreningen, som delade ut glass.
– En stor knäpp på näsan till de som sa att ytterskolorna inte presterade, säger Sandra Carlsson och Angelica Gunnarsson.

Annons:

Den 25 januari tävlar femteklassarna i Djursdala mot 5A på Åbyskolan i Vi i femman. För att peppa eleverna delade samhällsföreningen i Djursdala ut glass till alla skolans elever på tisdagen. Lärarna fick också blommor. 

– Det är fantastiskt roligt och det vill vi uppmärksamma och fira helt enkelt, säger samhällsföreningens Sandra Carlsson och Angelica Gunnarsson.

Djursdalas femteklassare är de första på länge från Vimmerby kommun som kvalificerat sig för kunskapstävlingen. 

– Det är ett lagarbete och därför uppmärksammar vi hela skolan. Det är fantastiskt roligt att en så liten skola som bara för några år sedan inte skulle få finnas kvar är den skolan som kvalificerat sig för Vi i femman. Det är en stor knäpp på näsan till de som sa att ytterskolorna i landsbygdskommunen Vimmerby inte presterade.

Kan nå tv

Skulle femteklassarna ta sig hela vägen till final blir det förstås olidligt spännande. För länsvinnaren väntar TV-kval den 8 februari. Fyra klasser i landet går sedan vidare till finalerna i SVT Barnkanalen i slutet av mars.

– Vi hoppas vi får komma hit och fira igen, men hur det än går i tävlingen är det här värt att fira, säger Djursdala samhällsförenings representanter.

Mer om Djursdalas Vi i femman-insats senare i veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt