Annons:

Lokal förening växer – satsar på kurser för barn i Södra Vi

Emelie Johansson och Peter Fransson ska erbjuda kurser i bugg för barn mellan åtta och 15 år på Pumpen i Södra Vi. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal förening växer – satsar på kurser för barn i Södra Vi

Vimmerby Sportdansklubb är en förening som växer ständigt.
I år presenterar föreningen en nyhet – med kurser i bugg för barn mellan åtta och 15 år.
– Vi vill vara en klubb som kan tillgodose människor i alla åldrar, säger ledaren Peter Fransson.

Annons:

Vimmerby Sportdansklubb har mycket buggkurser för människor över 15 år.

Nu ska även yngre förmågor få chansen att lära sig dansa när klubben startar barnbugg på Pumpen i Södra Vi på söndagar under ledning av paret Peter Fransson och Emelie Johansson, som bor i Hultsfred. 

– Det här ser vi fram emot eftersom det inte finns barnbugg här i området. Det finns bara i Västervik och Linköping så det är viktigt att vi kan dra igång, säger Peter Fransson.

En grupp är nästan full

Det är en liten grupp i föreningen som har ansvar för barnbuggen som planerats i ett och ett halvt år.

– Vi skulle egentligen ha dragit igång i höstas men då var vi lite för självsäkra och anmälningarna kom inte in. Vi var ute på Stjärnevikskollot i somras och gjorde reklam för barnbuggen och då var det många som visade intresse och vi taggade ner. Sedan glömde folk bort att vi skulle anordna det och anmälde sig inte, säger han.

Nu har de satsat mer på marknadsföringen och på söndag drar kursen, som pågår i åtta veckor, igång i Södra Vi.

De ska ha två grupper med max 14 personer i respektive grupp. Den ena kursen är för barn mellan åtta och elva år och den andra för barn mellan tolv och 15 år.

– Den yngsta gruppen är i stort sett full och det fattas lite barn i den äldre gruppen, där tar vi gärna emot fler anmälningar. Eftersom det handlar om barn så är det viktigt att leka in dansen, säger Peter Fransson.

"Ska inte finnas något hinder"

Emelie Johansson fyller i:

– Barn är väldigt lättlärda och då är det viktigt att starta vid ung ålder. På det viset lär de sig grunderna och får ett försprång om några år, säger Emelie Johansson.

Vad är målet när ni drar igång med detta?

– Det är viktigt att barnen tycker att dans är roligt och att de får komma ut och röra på sig. Det är ju få som tävlar i dans så visst vore det roligt om vi kan locka något par till att tävlingsdansa när de blir äldre, säger Fransson.

Vimmerby Sportdansklubb hör till en av de klubbar som växer mest i Vimmerby kommun och det är viktigt för föreningen att ta nästa steg. 

– Det här är ett sätt för oss att bredda klubben. Det ska inte finnas något hinder, alla ska kunna dansa och vara välkomna hos oss, säger Emelie Johansson.

"Fanns mycket att diskutera"

I framtiden har föreningen förhoppningar om att kunna erbjuda danskurser även för rörelsehindrade.  

– Vi vill utveckla klubben så mycket det går och vara en klubb som kan tillgodose alla människors behov. Vi har växt något fruktansvärt de senaste åren och blivit en stor förening med många unga, drivna personer.

Peter Fransson har bara hållit på med dans i några år och är för många starkt förknippad med motorsporten. 

Var det självklart för dig att hoppa på uppdraget som barnbuggledare?

– Nja, det fanns mycket att diskutera. Jag är egen företagare och har många järn i elden och visst funderade jag mer än en gång innan jag sa ja. Det här är första gången vi kör så det blir ett test, sen får vi utvärdera och se hur vi ska gå vidare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt