Annons:

UNG MAN DÖMS FÖR VÅLDTÄKT – UTVISAS EFTER AVTJÄNAT STRAFF

Foto: Kalmar tingsrätt

UNG MAN DÖMS FÖR VÅLDTÄKT – UTVISAS EFTER AVTJÄNAT STRAFF

En ung man i 20-årsåldern döms för en våldtäkt i Västerviks kommun. Mannen våldtog en kvinna i november förra året.
Han döms till fängelse i ett år och fyra månader. Därefter ska han utvisas ur Sverige.

Annons:

Det var i mitten av november 2017 som kvinnan och en vän till henne besökte en fest med den dömde och dennes vän. Där bjöds de på en mängd alkohol och även tårta. 

Kvällen fortlöpte sedan med mycket starksprit och det ska ha dansats mycket mellan de fyra. Det framgår även i domen att de ska ha varit intima med varandra. 

Ännu senare ska mannen i 20-årsåldern ha dragit in kvinnan i ett rum genom att ta tag i hennes nacke. Han föste sedan in henne i sovrummet och puttade därefter ner henne i sängen. Han ska sedan ha tagit av henne byxorna och trosorna och därefter påbörjat ett samlag. Hon har uppgett att hon sagt "nej, sluta" och gråtit. Han ska då ha svarat "det är fest" och fortsatt. Hon ska på alla sätt och vis ha visat att hon inte ville.

Han ska sedan ha avbrutit, bytt kondom – och sedan fortsatt. Senare ska han också ha tryckt in sin penis i hennes mun, men då ska hon ha bitit honom och då avbröt han och lämnade sovrummet.

"Kändes skumt"

De två ska ha pratat direkt efter samlaget och rökt tillsammans under fläkten. Hon ringde sedan till en vän och bad om skjuts hem från festen.

Efter det som hände har hon mått mycket dåligt. Hon har svårt att lita på människor och att vara ensam med människor. Hon har också haft svårt att sova.

Enligt honom ska hon efter samlaget ha frågat om de kunde bli tillsammans. Han förstår inte heller varför hon sagt det hon har gjort eller varför hon ringde polisen. De ska ha varit glada, uppger han.

Ett vittne ska ha tittat in i sovrummet och hon säger att "det kändes skumt att XXX höll fast henne". Hon ångrar också att hon inte agerade mer än vad hon gjorde.

Döms mot sitt nekande

Tingsrätten menar att kvinnan lämnat en detaljerad och sammanhängande berättelse och att det inte har framkommit något som talar för att hon oriktigt skulle vilja anklaga honom för våldtäkt.

Den tekniska undersökningen har bevisat att mannens spermier finns på de trosor kvinnan bar den aktuella kvällen. När det blev känt ändrade mannen sin berättelse från att ha nekat till att det skedde ett samlag till att det skett i samförstånd.

Tingsrätten dömer mannen mot sitt nekande till fängelse i ett år och fyra månader. Han ska betala 115 000 kronor i skadestånd. Mannen ska också utvisas när han avtjänat sitt fängelsestraff. Tingsrätten finner inte något hinder mot utvisningen. 

Han förbjuds att återvända hit förrän 2023. 

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt