Annons:

JUST NU: Hultsfredsbo får topptjänst i Landstinget

Hultsfredsbon Niklas Föghner får en ny topptjänst inom Landstinget. Foto: Landstinget

JUST NU: Hultsfredsbo får topptjänst i Landstinget

Hultsfredsbon Niklas Föghner, för tillfället chef över hälsocentralen i Vimmerby, får en ny topptjänst i Landstinget. Föghner har utsetts till ny primärvårdsdirektör.

Annons:

Föghner har arbetat på olika nivåer inom landstinget sedan 1999. I grunden är han sjukgymnast, men han har även arbetat som verksamhetsutvecklare innan han 1999 blev chef för Vimmerby hälsocentral. 

Nu har han utsetts till primärvårdsdirektör och den nya tjänsten tillträder han den 15 april. 

– Niklas Föghner är med sin erfarenhet rätt person att leda primärvården i det viktiga utvecklingsarbete vi har framför oss. Stort fokus behöver läggas på nya samverkansformer mellan primärvården, specialistvården och länets kommuner för att skapa sömlösa och nära övergångar som sätter våra invånare i centrum. Primärvården har en central roll i den omställningen och här kommer Niklas Föghner att kunna bidra, säger Ingeborg Eriksson, landstingsdirektör, i ett pressmeddelande. 

Primärvårdsdirektören ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp och är chef för Primärvårdsförvaltningen och har det övergripande ansvaret för landstingets hälsocentraler, barnhälsovården, barn- och ungdomshälsan, asyl- och flyktinghälsovården och sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon.

Vem som blir ny verksamhetschef för Vimmerby hälsocentral är ännu oklart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt