Annons:

  • Kommunalråden satte spaden i jorden: ”Behöver det verkligen

    Tomas Peterson (M) är glad över att arbetet med nya bostadsrätter i Vimmerby är igång och fler ska det bli. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kommunalråden satte spaden i jorden: ”Behöver det verkligen

    Helen Nilsson (S).

Kommunalråden satte spaden i jorden: ”Behöver det verkligen"

16 nya bostadsrätter ska byggas i Vimmerby. Det uppskattas av kommunalrådet Tomas Petersson (M).
– Det är jättebra. Vi behöver det verkligen och skulle behöva det redan i dag, säger han.

Annons:

I går var kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) med att ta det första spadtaget i projektet som ska skapa 16 nya bostadsrätter vid kvarteret Stören i Vimmerby. 

– Det ska bli jättespännande att följa arbetet under året som kommer. Man kör ofta förbi det här området och jag ska verkligen följa det som händer, säger Tomas Peterson.

"Det här är startskottet"

Helen Nilsson tyckte att det var jätteroligt att få sätta spaden i det.

– Det är väldigt längesen som ett externt företag byggde här i Vimmerby och ni (FB Bostad) är så välkomna. Vi önskar att det ska bli så bra det kan bara kan bli, säger Helen Nilsson.

De två fastigheterna på området håller på att rivas och invigningen är planerad till januari 2019.

– Vi är på väg framåt nu och de närmaste dagarna kommer vi se att händer saker i det här området. Det går fort att riva byggnaderna, säger Tomas Peterson.

Vad betyder det här för Vimmerby?

– Det betyder att vi får en omflyttning i bostadsbeståndet i Vimmerby. Jag tror att det här är startskottet, vi ser att det finns ett stort intresse från andra externa entreprenörer och byggföretag som hör av sig och tycker att Vimmerby är intressant. Det är jättebra. I det här fallet måste det gamla ge vika för det nya och jag är säker på att det kommer bli bra.

"Allt har fungerat smärtfritt"

FB Bostad ska bygga 16 bostadsrätter i första etappen i år och ytterligare 12-14 bostadsrätter i en andra etapp i kvarteret Stören.

– Allt har fungerat smärtfritt med FB Bostad och vi planerar för en andra etapp i kvarteret Kiosken. Så fort vi har planerna ändrade för att möjliggöra byggnation där så kan vi dra igång. Just nu är området allmänplats och det försöker vi ändra på. Det är i alla fall roligt att vi har fått till det här, säger Tomas Peterson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt