Annons:

  • Vibako har tagit fram en bakelse för just alla hjärtans dag

    Jan Rejdvik har tagit fram en alla hjärtans dag-bakelse. Foto: Ossian Mathiasson

  • Vibako har tagit fram en bakelse för just alla hjärtans dag

Vibako har tagit fram en bakelse för just alla hjärtans dag

Försäljningen av choklad och blommor får en rejäl försäljningsskjuts under alla hjärtans dag-veckan.
På Vibako i Vimmerby har Jan Rejdvik fram en bakelse för just den dagen.
– Vi försöker alltid hitta på något inför alla hjärtans dag, säger han.

Annons:

I morgon (onsdag) är det alla hjärtans dag och vill du överraska din partner, vännerna eller familjen med något extra är det dags att ta tag i det. 

Bjud dem exempelvis på något riktigt smarrigt till fikat.

Jan Rejdvik, bagare på Vibako i Vimmerby, har tagit fram en alldeles unik alla hjärtans dag-bakelse.

Fick idén i tv-soffan

Det är en sockerkaka i botten och på den placeras både chokladmousse och blodapelsinmousse. Bakelsen har även en havrekaka doppad i choklad och ett marsipanhjärta.

– Vi har aldrig gjort den kakan förut och antagligen så lär den bara finnas under alla hjärtans dag. Blodapelsin har jag aldrig jobbat med tidigare men det blev det riktigt gott, säger Jan Rejdvik.

Tanken slog honom när han låg hemma i soffan och tittade på tv.

– Ja, det var något kvällsprogram som jag tittade på. Deltagarna gjorde blodapelsinmarmelad och då kände jag att man måste kunna göra något med det eftersom det är så ovanligt och säsongsbetonat, säger han.

"Blir rätt mosig"

Han har gjort ungefär 250 bakelser som säljs på Vibako och varje år har de som mål att göra en bakelse för just årets kärleksfullaste dag.

– Förra året gjorde vi någon hallonbiskvi med ett hjärta på och det har vi fortsatt med. Vi har bara tagit bort hjärtat, i övrigt är den kvar. Den här kakan blir rätt mosig men god. Choklad och apelsin går bra ihop.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt