Annons:

  • Efter omfattande branden – huset genomgår en omfattande renovering

    Fastigheten på Storgatan 40 i Hultsfred håller på att renoveras efter den omfattande branden i april förra året. Fyra lägenheter ska bli fem när allt är klart. Foto: Ossian Mathiasson

  • Efter omfattande branden – huset genomgår en omfattande renovering

    Florian Nogu från Kostas Måleri och Ludvig Ståhl från ÅP:s Bygg & Montage är det som har inlett arbetet med att renovera fastigheten.

Efter omfattande branden – huset genomgår en omfattande renovering

I april blev fastigheten på Storgatan i Hultsfred totalt utbränd. Nu har den nye fastighetsägaren Anders Fransson börjat ett stort renoveringsprojekt för att göra lägenheterna beboeliga på nytt.
– Vi kommer bygga om affärslokalen på bottenvåningen till en lägenhet. Det blir sammanlagt fem lägenheter, säger han.

Annons:

Sent på kvällen den 27 april utbröt en omfattande brand i en fastighet på Storgatan i Hultsfred. 

Branden började i en klädbutik som låg på bottenplan och den spred sig uppåt till de fyra lägenheterna som förstördes och blev obeboeliga. De boende fick sova över hos vänner och bekanta.  

Allt klart inom tre månader

Sedan den 1 februari är Anders Fransson, som äger tre fastigheter i Vimmerby, ny ägare till fastighetsbolaget Rapido Fastigheter i Hultsfred och i den affären ingick den brandhärjade fastigheten på Storgatan.

Lägenheterna byggs nu upp från grunden och ska genomgå en totalrenovering.

– Det kommer bli några intensiva månader, alla är igång. Inom en månad är målet att den första lägenheten ska vara färdig och inom tre månader är förhoppningsvis allt klart. Så ser tidsplanen ut, säger Anders Fransson och fortsätter:

– Jag var beredd att sätta igång så fort som möjligt när affären var klar. Behovet av lägenheter är stort i Hultsfred och jag ser fram emot resultatet. Det blir fina lägenheter.

Har tagit över polishuset

Tidigare har det varit fyra lägenheter i huset på Storgatan 40 och i samband med renoveringen kommer bli ytterligare en lägenhet.

– Det kommer bli sammanlagt fem lägenheter. Affärslokalen som det började brinna i på bottenvåningen byggs om till en lägenhet som blir en fyrrummare på 100 kvadratmeter. Den tidigare ägaren blåste ut hela fastigheten och nu bygger vi upp allt. Det blir treor och fyror som ligger på mellan 90 och 100 kvadratmeter och det blir som en helt ny bostad, säger Fransson.

De lokala företagen, Kostas Måleri AB och ÅP:s Bygg och Murning, har inlett renoveringsarbetet och framöver kommer fler företag involveras i arbetet.

Anders Fransson berättar att det är en stor affär som han har lyckats ro i land.

– Beståndet består av tre kvarter så det är ett 70-tal lägenheter, ett stort antal affärslokaler och även polishuset som har stora lokaler, säger Anders Fransson.

"Öppen för nya affärer"

I Vimmerby äger han sedan tidigare VBO Fastighets, AF Fastigheter och NB Fastigheter – och nu kliver han alltså in i Hultsfred.

– Det fanns inga fler fastigheter i Vimmerby som var attraktiva och till salu för tillfället. Då får man titta vidare och då hittade jag detta fastighetsbeståndet i Hultsfred.

Har du planer på att ta över fler fastigheter i Hultsfred?

– Just nu finns det inget men jag är helt klart öppen för nya affärer i framtiden.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt