Annons:

Tillbaka med tredje loppisen på ett år i Vimmerby – hit går pengarna

Jessica Simonsson och Aron Sortelius har redan anordnat två välgörenhetsloppisar i Vimmerby. I mars väntar den tredje loppisen och pengarna ska gå till Rädsa Barnen. Foto: Ossian Mathiasson

Tillbaka med tredje loppisen på ett år i Vimmerby – hit går pengarna

Under 2017 hade de två loppisar till förmån för Barncancerfonden och Musikhjälpen. I mars är det dags för en ny välgörenhetsloppis där intäkterna går till Rädda Barnen.
– Vi drog lott om vilken organisation det skulle bli, säger Aron Sortelius, en av loppisens arrangörer.

Annons:

Jessica Simonsson, Marina Tapper och Aron Sortelius har hittat sin grej med att arrangera loppisar i Vimmerby i ett högt tempo.

I fjol anordnade gänget två loppisar på Vimmerby folkhögskola. Första gången i februari gick intäkterna till Barncancerfonen och vid andra tillfället i december gjorde man en insats för Musikhjälpens insamling där man hade "Barn är inte till salu" som tema. 

Tre loppisar på ett år

Första lördagen i mars ska loppisborden plockas fram i Vimmerby igen och arrangörerna är redo för den tredje välgörenhetsloppisen på drygt ett år.

– Det blev så himla bra förra gången så vi vill köra en gång till. Vi fick in mycket pengar och bra respons från utställarna och allmänheten, säger Aron Sortelius.

Upplägget är likadant som de två tidigare gångerna bortsett från att pengarna skänks till en ny organisation, som i detta fall är Rädda Barnen.  

– Vi hade massa olika organisationer som vi ville ha och kom aldrig överens om vilken så vi drog lott, då blev det Rädda Barnen. Vi hade med både Diabetesförbundet och Min Stora Dag. Vi vill ha något som folk kan relatera till och de ska veta att pengarna går till något som man känner till, säger Aron Sortelius.

Samlade in dubbelt så mycket

Marina och Aron går sista året på fritidsledarutbildningen på folkhögskolan medan Jessica blev klar med studierna i somras.

– Med tanke på att jag gör mitt sista år på folkhögskolan så vill jag passa på att vara med en gång till, säger han.

Vid andra loppisen till Musikhjälpen i december samlade man in dubbelt så mycket som första gången, vilket generade i ungefär 6 500 kronor.

Kan det gå ännu bättre nu?

– Jag skulle vilja att vi får in mer än förra gången så typ 7 000 kronor. Jag gillar att vara optimistisk, säger han.

Jessica Simonsson är mer blygsam.

– Jag tror att det blir mindre, runt 5 000 kronor, säger Jessica Simonsson.

Siktar på 30 utställare

Första gången var det 17 utställare som bokade bord och 24 gången därpå. Nu siktar man på att nå 30 bord.

– Vi vill att det ska bli fullt och det blir det om vi får 30 utställare. Just nu har vi 14 utställare klara och vi räknar naturligtvis med fler, säger Sortelius.

Har ni på planer på att arrangera fler loppisar?

– Ja, det vore kul att ha en loppis på både våren och hösten och göra det till en tradition. Då är det viktigt att vi kan fortsätta att nyttja skolan, vi har ett jättebra samarbete med rektorerna, kökspersonalen och vaktmästarna, säger Sortelius.

Jessica Simonsson tillägger:

– I så fall kommer vi köra när alla har tid, det beror på var alla bor och jobbar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt