Annons:

Skrämmande siffror för polisen – förtroendet rasar

Kalmar läns stöd för polisens arbete sjunker kraftigt, visar en undersökning från Brottsförebygganderådet.

Skrämmande siffror för polisen – förtroendet rasar

Förtroendet för polisens sätt att bedriva sitt arbete sjunker kraftigt i Sverige. I Kalmar län är det inte ens hälften av människorna som har stort eller mycket stort förtroende för polisen.

Annons:

Det är i Brottsförebygganderådets senaste rapport som polisen får se de sjunkande förtroendesiffrorna. 

Av Sveriges befolkning har 54 procent ett stort förtroende för polisens insatser men det är sju procentenheter lägre än 2016 års nivå.

Förtroendet minskar tydligt

2015 var det 65 procent som hyllade polisen och efter det har andelen minskat tydligt och ligger enligt 2017 års mätning på ungefär samma nivå som när mätningarna inleddes 2006.

I samtliga polisregioner är det 2017 en minskad andel jämfört med 2016 som uppger att de har ett stort förtroende för polisens sätt att bedriva sitt arbete.

Knappt hälften har förtroende i Kalmar

I Kalmar län är det knappt varannan person (47 procent) som har förtroende för polisen och därmed hamnar de på nästjumboplatsen i undersökningen.Förra året var det 53 procent och året innan hela 70 procent. På sista plats kommer Blekinge län med endast 44 procent.

Sett över tid har polisregion Syd haft en mindre andel och är den region som i 2017 års mätning har den minsta andelen personer som uppger att de har ett stort förtroende i frågan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt