Annons:

Bedrägerier mot äldre: En handfull anmälningar i Hultsfred – på en dag

Bedrägerier och bedrägeriförsök är ett stort problem i dagens samhälle. Den senaste tiden har en uppsjö av utstuderade bedrägerier mot äldre i regionen anmälts till polisen.
– I fredags hade vi 4-5 anmälningar i Hultsfred och grannkommunen Uppvidinge, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Barometern OT.

Annons:

Enligt Barometern OT handlar det i flera fall om personer som ringer till äldre personer och påstår att de vill skydda dem från brott. Personen som ringer har bland annat utgett sig för att vara polis.

I ett fall förra veckan ska bedragare bland annat ha varit nära att lura en äldre man i Hultsfred, men han anade oråd när han uppmanades att lämna ut sina kontouppgifter.

– Det vi kan göra är att varna, varna, varna. Det är aldrig någon från polisen eller någon bank eller säkerhetsavdelning som ringer och ber om sådana uppgifter per telefon, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Barometern OT.

Flera fall i Hultsfred

Södra Sverige verkar just nu vara extra hårt utsatt för bedrägeriförsök. Flera liknande anmälningar kommer in till polisen varje dag.

– Det här är ett omfattande bedrägeri. I fredags hade vi 4-5 anmälningar i Hultsfred och grannkommunen Uppvidinge. Det är väldigt mycket här nere i syd och de verkar alltid rikta sig till personer som är 70 år och upp, säger Robert Loeffel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt