Annons:

  • Hon är årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun

    Centerpartiet delade ut pris som årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun till Carina Sandberg på Mitt hem. Foto: Ossian Mathiasson

  • Hon är årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun

    Ingela Nilsson Nachweis, Magnus Danlid och Lars Sandberg från Centerpartiet delade ut utmärkelsen till Carina Sandberg.

  • Hon är årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun

    Man kan lugnt påstå att Carina Sandberg blev en mycket överraskad och glad pristagare.

  • Hon är årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun

Hon är årets kvinnliga företagare i Vimmerby kommun

Carina Sandberg på Mitt hem utsågs av Centerpartiet i Vimmerby kommun till årets kvinnliga företagare. Hon blev minst sagt överraskad när hon fick priset på internationella kvinnodagen.

Annons:

För andra gången utsåg Centerpartiet i Vimmerby årets kvinnliga företagare i kommunen i samband med den internationella kvinnodagen genom en nomineringsprocess.

Detta för att uppmärksamma och uppmuntra kvinnliga entreprenörer som är verksamma i Vimmerby kommun.

I fjol gick priset till Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt på Vimmerby Bokhandel.

"Nämen oj"

Bland ett tiotal nominerade valdes Carina Sandberg, som driver Mitt hem i centrala Vimmerby, ut som vinnare av Centerpartiets kretsstyrelse i Vimmerby.

Det var på torsdagseftermiddagen som Ingela Nilsson Nachtweij, Lars Sandberg och Magnus Danlid kom in i butiken för att överraska med tårta och diplom mitt under hennes arbete.

Hon blev minst sagt överraskad när politikerna från Centerpartiet klev in genom dörren och berättade att hon har utsetts till årets kvinnliga företagare.

– Nämen oj, tack så mycket. Nu blev jag röd i ansiktet, det blev ju inte bra. Jag blev jätteöverraskad, säger Carina Sandberg direkt efter att hon tillkännagivits som årets kvinnliga företagare. 

Haft företaget i sju år

Hon har haft sitt företag i Vimmerby i sju år. Allt började med en inredningsbutik mellan Coop Konsum och Apoteket innan hon flyttade över gatan. Nu har hon inredningsbutik, caféverksamhet och hushållsnära tjänster. 

– Det är ju jätteroligt att bli uppmuntrad, man har kämpat jättelänge. Och sen kommer ni, jag är mållös. Januari och februari har varit jättesegt.

Fakta

Centerpartiets motivering för 2018 års pris för bästa kvinnliga företagare:

"Från att ha startat med en liten inredningsbutik har verksamheten expanderat till såväl caféverksamhet som hushållsnära tjänster inom RUT. Mitt Hems hushållsnära tjänster och den goda glassen i caféet är båda mycket uppskattade bland invånare i Vimmerby kommun. Carina har dessutom i sina verksamheter skapat ett flertal arbetstillfällen"

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt