Annons:

Vimmerby har länets lägsta ungdomsarbetslöshet

Arbetslösheten bland unga i Vimmerby är den lägsta i länet. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby har länets lägsta ungdomsarbetslöshet

Arbetslösheten i Vimmerby sjönk ytterst marginellt i februari. 10 färre personer stod utan jobb, vilket innebär en minskning på enormt blygsamma 0,1 procentenheter jämfört med januari månad.

Annons:

Nu står 7,5 procent, vilket motsvarar 575 personer, av arbetskraften utan jobb. I länet ligger arbetslösheten på 8,3 procent och 9 590 personer saknar jobb.

Vimmerby har, delat med Kalmar, den fjärde lägsta arbetslösheten i länet. Bäst är Mörbylånga med 4,9 och sämst är Högsby med 14,4. Hultsfred ligger på 13 procent – men har minskat mest i länet under det senaste året.

Rikssnittet ligger på 7,4 procent, vilket är en minskning med 0,4 procentenheter jämfört med feburari 2017. 

 Lägst ungdomsarbetslöshet

Bland unga har arbetslösheten i Vimmerby minskat rejält jämfört med februari 2017. I år var 8,6 procent av de unga utan jobb – vilket är en minskning med 2,2 procentenheter. Vimmerby har den lägsta ungdomsarbetslösheten i hela länet och ligger även under rikssnittet på 9,5. Länssnittet är 11,6.

Även för utrikes födda är det en rejäl minskning på 2,1 procentenheter – men andelen arbetslösa är fortfarande hög. I februari saknade 37,3 procent ett jobb. Där ligger Vimmerby fjärde sämst i länet och långt efter rikssnittet på 20,9.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt