Annons:

Vimmerbybo kräver att Asllani Court stoppas – ”Brott kan ej uteslutas”

En boende i området Bullerbyn i Vimmerby vill att byggandet av Asllani Court stoppas. Bilden är ett montage.

Vimmerbybo kräver att Asllani Court stoppas – ”Brott kan ej uteslutas”

En boende i området Bullerbyn i Vimmerby kräver att byggandet av Asllani Court stoppas.
”Det är riktigt fult och jag misstänker utifrån detta att brott ej kan uteslutas. Hela projektet är direkt vilseledande”, skriver personen bland annat i sin överklagan till miljö- och byggnadsnämnden.
Personen anser också att Asllani Court kommer att påverka miljön och boendet negativt.

Annons:

Om ungefär två månader är det planerat att Asllani Court ska invigas i bostadsområdet Bullerbyn. Nuvarande plan ska fräschas upp rejält och det kommer att byggas ett elva meter brett och tre meter långt tittskåp med graffitti eller bilder på Vimmerbytjejen och landslagsstjärnan Kosovare Asllani. Bygglov har också beviljats för uppförande av skylt- och reklamställningar med texten ”Asllani Court”. Samtliga skyltar kommer också att belysas.

”Sno åt sig äran”

En boende i området har nu överklagat bygglovet. Personen vänder sig emot både syfte och placering och har i sitt överklagande angett en rad skäl till varför Asllani Court borde stoppas.

Personen konstaterar till att börja med att nuvarande anläggning bara kan ha varit en lekplats för Asllani då ”hon endast bodde där som litet barn”.

”KS (Kosovare Asllani, reds. anm.) har tränat och spelat sina matcher för VIF på Vimarvallen ca 2-3 km på gränsen till Vimmerby stad (landsbygd). Där rör sig inga turister, medan det på Lundagatan, jämte tänkta anläggningen, är tjockt med fordon som stockar sig i köbildning till ALV. Anläggningen är att betrakta som reklam. Vem är den riktad till om inte Bostadsbolaget Vimarhem, samt Vimmerby kommun, vars miljö- och byggnadsnämnd godkänt och beslutat på dessa direkt felaktiga grunder, försöker ”sno” åt sig äran av att KS blivit fotbollsproffs. Det är riktigt fult och jag misstänker utifrån detta att brott ej kan uteslutas. Hela projektet är direkt vilseledande och frågan ställs om igen, vem är den egentliga avsändaren till detta projekt och reklamen”, står det bland annat i överklagan.

Pekar ut en annan plats

Vimmerbybon konstaterar vidare att Kosovare Asllani är en mycket duktig idrottskvinna, som personen dock tror utnyttjas/förleds i planerna kring Asllani Court.

Personen tycker dock att Asllani Court kan byggas, men på annan plats i Vimmerby.

”Vimmerby kommun har uppfört en modern fotbollsanläggning kallad Ceosvallen. Det är en mångmiljonsatsning, där också idrottsföreningen har sitt säte. Södra industrigatan som löper i anslutning till Ceos utgör en gräns norrut. Men söder om denna gata i höjd med Skobes bil finns ett mycket stort oanvänt grönområde, som passar till denna nu planerade Asllani Court. Det är den självklara platsen för uppförandet av denna arena, inte i ett bostadsområde som nu är tänkt. Det kommer att påverka miljön och boendet negativt”.

Vimmerbybon skriver också att Kosovare Asllani utnyttjas skoningslöst för att dra vinning till kommunen, att platsen där Asllani Court ska byggas är ett fint grönområdet och att belysning där skulle vara förödande och att det verkar som att detaljplanen har åsidosatts.

Varnar för ökad segregering

Personen varnar också för ökad segregation om Asllani Court blir verklighet i Bullerbyn.

”Anläggningen som tänkt uppföras är i ett område som är starkt segregerat, att uppföra denna enligt planer, är detsamma som att än mer öka segregering. Dessutom lär inte svenska ungdomar dra nytta av projektet, det utgör en diskriminering i sammanhanget”.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt