Annons:

Treorna förbereder sista dansen på gymnasiet: ”Vill göra avtryck hos publiken”

Maja Jaensson, Cornelia Börjesson, Julia Jonsson, Ylva Andersson och Emma Danlid är fem av nio treor på Vimmerby gymnasiums dansprofil som jobbar med slutproduktionen. Premiär är den 18 april på Kulturskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Treorna förbereder sista dansen på gymnasiet: ”Vill göra avtryck hos publiken”

Treorna på dansprofilen på Vimmerby gymnasium håller på med sitt sista stora projekt. I mitten av april ska de framföra sin slutproduktion. Årets tema är världens små och stora problem.
– Vi vill gärna göra avtryck hos publiken som kommer och ge dem en tankeställare, säger Julia Jonsson.

Annons:

Efter tre år på Vimmerby gymnasium tar eleverna födda 1999 studenten i juni och de är inte riktigt färdiga än. 

Några uppgifter återstår och för de nio avgångseleverna på gymnasiets dansprofil håller man på för fullt med förberedelserna inför slutproduktionsdansen. 

"Ska bli som en historia"

Det blir tre dansföreställningar, som handlar om världens små och stora problem, på Kulturskolans teater i mitten av april och namnet på slutproduktionen är ”Memento Mori”. 

– Det ska bli jättekul men det är stressigt då det är mycket som ska göras. Alla treor har gjort varsin koreografi och vi ska lära oss dem och binda ihop det så helheten blir bra. Ettorna och tvåorna är med i vissa nummer och hjälper till, säger Maja Jaensson och Cornelia Börjesson. 

Julia Jonsson berättar att de vill ha en röd linje genom hela dansen och lärarna Jennie Leander Lilja och Kajsa Lundahl har koreograferat slutnumret. 

– Vi vill att det ska bli som en historia, då måste vi tänka lite extra på så alla i publiken förstår vad vi menar med vårt budskap. Det är en utmaning som är vi ser fram emot, säger Julia Jonsson.

Överskottet till välgörenhet

Under resans gång har de blivit en hel del justeringar för att hitta rätt.

– Vi har jobbat med slutproduktionen under lång tid och började med planeringen i november, nu är vi på detaljnivå och det är det svåra. Det ska bli kul att visa upp den och vi är stolta, säger Julia Jonsson. 

Cornelia Börjesson fortsätter:

– Det är inte exakt samma idé som vi hade från början. 

Premiär för elevernas slutproduktion är onsdagen den 18 april och biljetterna till de tre föreställningarna har börjat säljas. Allt överskott går till välgörenhet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt