Annons:

Lisebergsresan kan vara räddad – ”Det är fantastiskt”

Så här kul kan förhoppningsvis över 300 ungdomar från Vimmerby få på Valborgsmässoafton. Foto: Liseberg

Lisebergsresan kan vara räddad – ”Det är fantastiskt”

320 ungdomar har anmält sig till Lisebergsresan. Nu ser den faktiskt ut att bli av för samtliga. Ansgariusstiftelsen sponsrar resan med 30 000 kronor.
– Det är fantastiskt, säger fritidsledaren Peter Knutsson.

Annons:

Som vanligt är det ett enormt intresse för Vimmerby kommuns Lisebergsresa på valborgsmässoafton. I måndags var kön lång utanför Fabriken och hela 320 personer anmälde sig.

Tyvärr åkte 120 av dem rakt in på väntelistan – men nu ser situationen ut att lösa sig. Den ekonomiska biten är i hamn. Kommunen har fått in över 50 000 i bidrag från privatpersoner, företag och stiftelser.

Ansgariusstiftelsen går in med 30 000 kronor.

– Vi har fått positiva besked och har alla pengar som behövs. Just nu har vi pengar så att vi kan boka sex bussar och en mindre buss. Det är fantastiskt, men jag blir inte förvånad längre. Varje gång man gör något så ställer Vimmerbyborna upp, säger Peter Knutsson.

Svårt att få tag på bussar

Allt är dock inte frid och fröjd ännu. Det är fortfarande osäkert om man lyckas lösa logistiken. För närvarande har man bokat fem stora bussar och en mindre buss. Det ger plats åt cirka 260 ungdomar. Ungefär 60 är kvar i kön.

– Jag är lite orolig för det, men hoppas att vi klarar det. Jag var mest orolig för pengarna och det känns skönt att vi löst det i alla fall.

Resan betyder mycket för ungdomarna.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har aldrig några incidenter och ungdomarna är peppade. Valborg är den största riskhelgen för ungdomars alkoholdebut och i Vimmerby har vi i stort sett eliminerat det genom den här resan. 

”Har inte så mycket pengar”

Pengarna går till att sänka priset för ungdomarna. Kommunen själv går in med 5 000 kronor samt personalstyrkan som följer med.

– Vi vädjar om pengar för att det ska bli så billigt som möjligt för ungdomarna. Att privatpersoner skulle kunna skänka kom som ett förslag och då ville vi inte säga nej. Blir det pengar över betalar vi tillbaka dem.

Hur ser du på att kommunen behöver privata tillskott för att alla ska kunna följa med?

– Vi har inte så här mycket pengar i vår budget och ska vi få regeringspengar så måste arrangemangen vara gratis. Kommunen går in med mycket pengar i resan och alla personalkostnader och jag har inga principiella funderingar om att vi får pengar från andra håll också.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt