Annons:

Kraftig minskning av ungdomsarbetslösheten

Arbetslösheten i Vimmerby ligger kvar på en stabil nivå. Foto: Ossian Mathiasson

Kraftig minskning av ungdomsarbetslösheten

Vimmerby har fortfarande landets klart lägsta arbetslöshet bland unga. Bara 8,7 procent saknar ett jobb. Det är 2,6 procentenheter mindre än samma tid förra året.

Annons:

Tvåa i länet är Kalmar med 9,6 procent. Snittet i länet är 11,1 och jumbon på länslistan, Högsby, har faktiskt mer än dubbelt så hög ungdomsarbetslöshet som Vimmerby.

I Högsby har dock ungdsomarbetslösheten minskat med anmärkningsvärda 9 procent på ett år.

Snittet i riket ligger på 9,1 procent – vilket är en minskning med 1,6 procentenheter på ett år.

 Fjärde sämst i länet

Arbetsmarknaden för utrikesfödda har också förbättrats under det senaste året. 20,7 procent är utan jobb och den är en minskning med 1,5 procentenheter.

Där ligger Vimmerby fortfarande dåligt till i länet. Hela 37,6 av de utrikesfödda är utan jobb. Det är visserligen en minskning med 2,4 procentenheter – men bara tre kommuner länet ligger sämre till på den punkten.

 580 personer utan jobb

Arbetslösheten som helhet fortsätter att vara stabil i Vimmerby. I mars var 7,6 procent av arbetskraften utan jobb. Det är samma andel som i mars ifjol och 0,1 procentenheter högre än i februari i år. 580 personer är utan jobb i Vimmerby och man ser en kraftig ökning av långtidsarbetslösheten. 126 har varit utan sysselsättning i minst 24 månader.

Andelen ger Vimmerby en femteplats i länet. Listan toppas som vanligt av Mörbylånga med låga 4,8. Oskarshamn ligger på 7,1 och Kalmar och Borgholm på 7,2.

Snittet i länet är 8,2 och snittet i riket 7,3. Värst situation i länet har Högsby med 14,3 och Hultsfred med 12,8.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt