Annons:

Nu satsar Fredrika på sin konst – startar egen verksamhet

Nu väljer Fredrika Nilsson att satsa mycket hårdare på sin konst. Foto: Privat

Nu satsar Fredrika på sin konst – startar egen verksamhet

Fredrika Nilsson började måla för skojs skull för fem år sedan. Nu startar hon en e-handel där hon ska sälja sina konsttryck.
– Feghet och självkritik har stoppat mig tidigare, säger hon.

Annons:

Fredrika Nilsson, som bor i Vimmerby, väljer nu att satsa mycket hårdare på sin konst. Nu har hon valt att starta en egen verksamhet. 

– Jag ska ha en e-handel, där jag säljer mina konsttryck. Original kommer också att säljas då och då, säger Fredrika Nilsson.

Tankarna på att ta sin konst ett steg längre har funnits länge. 

– Jag har skiftat från att ibland känna att minst konst bara är ett påhitt till att jag faktiskt kan tycka att det är bra emellanåt. Det är väl först nu som jag känner att det sistnämnda väger lite tyngre. Feghet och självkritik har väl stoppat mig tidigare. 

Går ner till halvtid

Hon kommer att gå ned i arbetstid för att möjliggöra den här satsningen. Drömmarna är att kunna ägna sig åt det här på heltid.

– Jag kommer högst ha ett halvtidsjobb vid sidan av mitt egna nu. Drömmen och visionen är att få göra det här på heltid.

Hur upptäckte du att du var duktig?

– Mest av andras bekräftelse faktiskt. Men såklart någonstans hos oss mig själv också, annars hade jag inte velat visa upp det på det sätt jag gör. 

Ska hålla utställningar

Hon har redan en hemsida, som nu ska spridas betydligt mer.

– Jag ska försöka sprida det väl på sociala medier och ha utställningar. Förhoppningsvis ska jag ställa ut på Formex i augusti också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt