Annons:

Uppskattat besök på Vimmerby gymnasium

Micke Kågeryd, till höger, besökte Vimmerby gymnasium i fredags. Här tillsammans med Försvarsmaktens Olle Wallberg och föraren Oskar Krüger. Foto: Jakob Karlsson

Uppskattat besök på Vimmerby gymnasium

I fredags fick eleverna på Fordonsprogrammet en ovanlig skoldag. Micke Kågered Racing fanns på plats för att prata om STCC, dragracing, motorer – och hyllade skolan i Vimmerby.
– Det är en top of the line-skola här, sa han.

Annons:

Inför starten av STCC besöker racingteamet flera skolor i Sverige och i fredags var det Vimmerby gymnasiums tur att få ett besök. Med sig hade han STCC-föraren Oskar Krüger som i år gör sin första säsong i motortävlingen och Försvarsmakten.

– Vi är ute och pratar med eleverna om olika saker. Jag har lite utbildning om batterier och olja och Försvarsmakten pratar om vilka tjänster som finns där om man vill jobba som mekaniker. Gensvaret från eleverna är fantastiskt, säger Micke Kågered.

 "En top of the line-skola"

Kågered hyllade Vimmerby gymnasium.

– Det här är en top of the line-skola och eleverna är mycket pålästa. Jag tycker att alla skolor verkar jättebra, men den här skolan sticker ut. Man ser att det är ordning och reda här. Det är skoj att vara här.

STCC-säsongen drar igång den femte maj.

– Målet med säsongen är att försvara EM-guldet i dragracing och så vore det fantastiskt kul att någon av våra förare vinner STCC, men det är väldigt hårt där.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt