Annons:

Försvunnen Astrid-klenod såldes för femsiffrigt belopp

I filmen ger kniven upphov till en konflikt mellan Birk och Ronja. Foto: Astrid Lindgren AB

Försvunnen Astrid-klenod såldes för femsiffrigt belopp

Vem har inte gått runt och längtat efter att äga Birk Borkassons kniv från filmen om Ronja Rövardotter? Nu har en lycklig köpare lagt vantarna om kniven efter ett vinnande bud på över 30 000 kronor.

Annons:

Det är auktionsföretaget Tradera som förmedlat auktionen som blev en het potatis. Hela 287 bud kom in och kalaset landade först på 35 800 kronor.

I filmen försvinner Birks kniv, vilket föranleder en konflikt mellan de två huvudpersonerna. Produkten marknadsfördes så här av säljaren:

”Det är bråket som blev en hel generations stora filmtrauma. Den fasansfulla knivuppgörelsen mellan Ronja Rövardotter och Birk Borkason i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens bok, ”Ronja Rövardotter”, från 1984 lämnade ingen oberörd. ”VAR ÄR KNIVEN”-frågan har förföljt oss i årtionden! MEN LUGN – KNIVEN ÄR FUNNEN! Nu kan en lycklig köpare få sig en riktig traumaförlösare och lägga beslag på originalkniven från filmen, den äkta - BIRK BORKASONS KNIV, som varit försvunnen i 30 år.”

 "Svensk films heliga graal"

Säljaren fick kniven av en kompis som arbetade med produktionen. Säljaren hade förstås inga problem med att ge kniven sin rättmätiga betydelse i den svenska filmhistorien.  

”Detta är nog den enda chansen att bli ägare till ett av svensk filmhistorias mest mytomspunna, legendariska och omtalade föremål. Svensk films heliga graal kan nu bli din – du kan ensam bli den lyckliga ägaren till ”BIRK BORKASONS KNIV.”

Vem den lyckliga vinnaren är förtäljer inte historien. Att hen blev 35 800 kronor fattigare är dock helt säkert.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt