Annons:

Premiär för nytt projekt – nyanlända ska lära sig cykla

Ett nytt projekt ska lära nyanlända cykla. Foto: Pixabay

Premiär för nytt projekt – nyanlända ska lära sig cykla

På måndag drar Vimmerby kommun igång ett nytt projekt. Nyanlända ska få lära sig att cykla.

Annons:

Satsningen är en del av Vimmerby kommuns ESF-projekt för att underlätta nyanländas kvinnor väg in på arbetsmarknaden. Själva cykelskolan sker i samarbete med Vimmerby kommun, Arbetsförmedlingen, Cykelfrämjandet och Mötesplats Bullerbyn och drar igång den 14 maj. 

Åtta deltagare första rundan

Under projekttiden har man upptäckt ett behov av att lära nyanlända att cykla eftersom många inte har haft möjlighet till det i sina ursprungsländer. 

"Att cykla är bra för hälsan, ökar friheten och är dessutom bra för miljön. En annan fördel är att det underlättar inträdet i arbetslivet, där det ofta krävs att man enkelt ska kunna förflytta sig inom tätorten. Genom att utbilda cykelinstruktörer ökar vi även möjligheten att sprida denna kunskap och fortsätta verksamheten för att fler ska kunna lära sig att cykla", skriver Vimmerby kommun på sin hemsida. 

Projektet, som finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF), riktar sig till kvinoor – men eftersom man upptäckt ett allmänt behov riktar sig cykelutbildningen till både män och kvinnor. 

I första omgången deltar åtta personer. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt